Габріел Мкрчян: «В єдності та розумінні ми зможемо подолати будь-які випробування»

  • 887

Фото без опису

Успішний розвиток територіальної громади залежить від команди однодумців та керівника – працелюба-інноватора. Швайківській громаді пощастило з керівником. Габріел Мкртчян – той тип управлінця, який ніколи не стоїть на місці, а попри все рухається вперед та спонукає до розвитку тих, з ким працює пліч-о-пліч. Такі висновки цілком справедливо зробили та озвучили працівники сільської ради на загальних зборах колективу, що відбулися  нещодавно.

Внесення змін до колективного договору – стало приводом для широкої зустрічі працівників сільської ради та підпорядкованих їй підприємств. Перш ніж приступити до офіційної частини та обговорення законодавчих змін, які озвучила начальник загального відділу апарату Оксана Вінниченко, слово мовив голова територіальної громади Габріел Мкртчян. Передусім, він подякував працівникам за роботу та злагодженість дій у непростий воєнний час. На початку року сільська рада будували плани, втіленню яких на заваді стала війна. Нині перед громадою стоять нові виклики, які спільними зусиллями  та злагодженістю дій вдається долати.

Фото без опису

«В єдності та розумінні ми зможемо подолати будь-які випробування. З вірою у наші Збройні Сили та перемогу України рухаємось далі», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Подякували за роботу працівникам і заступники сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Лещенко та Едуард Томашевський.

У свою чергу працівники подякували голові громади Габріелу Мкртчяну та його заступникам за роботу, розуміння та турботу.  

Фото без опису

Щодо змін, внесених  до колективного договору, які озвучила Оксана Вінниченко, виділимо наступні. Норма щодо скорочення робочого дня на одну годину напередодні святкових та неробочих днів у період воєнного стану скасовується. Теж саме стосується перенесення вихідних, коли святковий або неробочий день припадає у вихідний.

У період дії  воєнного стану щорічна основна відпустку за рішенням роботодавця може бути обмежена тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік. Надання не використаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

У період воєнного стану за рішенням сільського голови виплата допомоги на оздоровлення у розмірі середньомісячної заробітної плати може надаватися при надані щорічної основної відпустки будь-якої тривалості.

Заробітна плата працівникам за весь час відпустки виплачується до початку відпустки або за угодою сторін у більш пізніший термін.

Протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого частиною першою статті 26 Закону України «Про відпустки».

У період дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в обов’язковому порядку надає йому відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у заяві, але не більше 90 календарних днів, без зарахування часу перебування у відпустці до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, передбаченого пунктом 4 частини першої статті 9 Закону України «Про відпустки»

Все зміни детально та ґрунтовно прописані у колективному договорі, внесення змін до якого підтримали працівники.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису