Швайківська громада - Святкує!!

  • 1905

 Покрова, для українців не лише велике релігійне свято, але й день Козацтва, день Захисника Вітчизни, а в багатьох селах нашої громади ще й храмове свято. Тож три дні, починаючи з 12 жовтня Швайківська громада святкувала з розмахом це знакове для кожного українця, кожного громадянина свято.

     12 жовтня день Козацтва та Захисника Вітчизни відбувся в селі Демчин. Організувала його завідуюча клубом с. Демчин жінка з великим серцем, справжній патріот своєї землі, Венгер Лариса Анатолівна. Для неї особисто, це особливе свято, свято зі слізьми на очах… Ніхто не знає скільки болю і сліз ховається за усмішкою цієї тендітної , енергійної жінки. Її коханий чоловік, Венгер Олександр Анатолійович віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої країни. В пам’ять про нього та тисячі українців, які загинули за свободу Батьківщини, схиливши голови в скорботі, всі присутні хвилиною мовчання віддали свою шану та повагу до героїв, які житимуть в віках та пам’яті народу.

     Юні артисти співали патріотичні пісні, читали вірші, танцювали. Всі жителі села, щиро вдячні за творчу майстерність своїм талановитим дітям. А саме: Альоні  Бубас, Діані Нановскі, Діані Степурі, Анастасії Титарчук, Віталію Рудницькому. Захід відвідали голова Швайківської сільської ради Яригін Тарас Петрович та заступник сільського голови Кваша Роман Вікторович. Очільники нашої громади привітали жителів села Демчин з святом, побажали миру та процвітання жителям цього мальовничого села, а також всій нашій великій українській родині. Місцеві підприємці пригостили малечу солодощами та фруктами.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

  13 жовтня, Свято Села, день Козацтва та храмове свято Покрови, святкувало село Мирославка. Саме в Будинку культури цього села, керівництво громади вирішило вшанувати всіх учасників громади, які захищали країну на Сході, в АТО. Дякуючи організаторам цього дійства, художньому керівнику Будинку культури с. Мирославка Марченко Світлані та бібліотекарю Коваль Мирославі, всіх гостей зустрічала фотозона зроблена з любов’ю в фойє Будинку культури; в українському, козацькому стилі, а також святково прикрашена сцена. На заході були присутні багато учасників АТО та члени їх сімей. З привітальним словом до них звернулись голова Швайківської сільської ради Яригін Т.П. та заступник Кваша Р.В. Наші керівники подякували кожному солдату, кожному захиснику Вітчизни, а їх в нашій громаді 81 чоловік. А також привітали зі святом двох вдів загиблих наших земляків Венгера Олександра Анатолійовича, Ларису Анатолівну та Юсубова Руслана Бакіровича, Бондар Зою Олександрівну. Вручили їм  пам’ятні подарунки та пом’янули загиблих героїв хвилиною мовчання. Відділ культури та туризму підготував теплі слова та концертні номери для кожного нашого воїна – Захисника. А далі всіх гостей та жителів Мирославки вітали колективи художньої самодіяльності громади: ансамбль «Файні молодички» с. Райки; ансамбль «Берегиня» с. Слободище; ансамбль «Вербиченька» с. Швайківка керівник Полонський Костянтин. А також місцеві аматори сцени: Марченко Ольга, Гаврилюк Аліна, Василюк Назар, Нагуш Захар, Савіцька Оксана, Венгерук Ю.П., Довбищук М.М., Мінич Яна та Михайло, Кавілін Наталія. Гучними та щирими аплодисментами дякували місцеві жителі та гості всім артистам за прекрасний концерт. А ще хочеться подякувати всім підприємцям, які долучились до свята та зробили так, щоб наймолодший та найстарший жителі, а також ювіляри отримали цінні подарунки і кожен зміг поласувати козацькою юшкою та смачною кашею. Приємно, що представними бізнесу та керівництво громади налагодили тісну співпрацю і мають повне взаєморозуміння.

    Щира вдячність:

Левицькому Віталію Володимировичу директор ПГ «Надія»;

Герману Сергію Олександровичу директор ТОВ «Агросвіт – 2016»;

Чедій Вальтер Єсайович директор ТОВ «Агроінвестконтакт»;

Белінському Івану Анатолійовичу;

Нецевич Валентині Володимирівні;

Зима Андрій Петрович;

Росінська Світлана Олексіївна;

Цибуля Оксана Петрівна;

Шевчук Олег Антонович директор ПП «Слободище».

     Від свята отримали задоволення всі, жителі села від чудового концерту, захисники Вітчизни за увагу і турботу з боку керівників нашої громади. Кожному з них була перерахована приємна сума на банківську картку з бюджету сільської ради. Також хочеться подякувати в.о. старости с. Мирославка Мазур Тетяні Петрівні за всебічну підтримку та допомогу в організації свята.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

     Фото без опису

 14 жовтня на свято Покрови, День Села святкувало село Катеринівка. Це найменше село Швайківської сільської ради, але мабуть найгостинніше. В прекрасний, теплий день осіннього, барвистого бабиного літа Катеринівка зустрічала гостей. А в гості завітали, сільський голова Яригін Т.П., заступник Кваша Р.В., а також економісти і фінансисти громади: Шемякіна О.М., Хитрич І.І. та Ковальська О.М., яких радо зустрічали господині свята завідуюча клубом Єрмоленко Г.А. та бібліотекар Жигун І. Усіх присутніх вітали своєю творчістю ансамбль «Калинонька» с. Осиково, ансамбль «Вербиченька» с. Швайківка, а також начальник відділу культури та туризму Криванич А.А. та головний спеціаліст Науменко О.Л., які подарували гарний настрій жителям цього гостинного села. Очільники громади привітали Катеринівку з пристольним святом та днем села, а також за виділені з бюджету громади кошти, були придбані подарунки для найстаршого та наймолодшого жителя, багатодітних сімей та ювілярів. Всіх присутніх пригощали найсмачнішою катеринівською юшкою, а також сидячи за спільним столом всі присутні співали щирі українські пісні, від яких завжди стискається серце та радіє душа, бо козацькому роду, нема переводу!

     І якщо живе наше село, наша пісня, наша мова, то і наша перемога не за горами і наша Слава житиме в віках!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар