Керівництво району звинувачує голів ОТГ у тому, що ми не хочемо фінансувати районну лікарню.

  • 486

 Політична багатоходівка чи розписування у власній безгосподарності? Керівництво району звинувачує голів ОТГ у тому, що ми не хочемо фінансувати районну лікарню. І через нас, нібито, лікарня поставлена на межу виживання. Ще й цифри називають, які ми з початку року виділили на утримування лікарні, зменшуючи їх, чомусь, у 15 разів. Кажуть, що чотири громади району виділили з початку року на районну лікарню всього-навсього 700 тисяч гривень. Насправді ж – понад 12 мільйонів гривень. А ще у громад район забрав чотири з половиною мільйони гривень з перевиконання бюджету за минулий рік і спрямував їх на медицину. Тож разом виходить – більше 17 мільйонів, а ніяк не 700 тисяч гривень.

Очільник району, описуючи яскраво журналістам катастрофічну ситуацію у районній медицині, дорікнув, що лікарня – це спільна сумісна власність громад району. Тож утримувати ми її маємо спільно. Дивна позиція у ситуації, коли приймаючи ті чи інші рішення стосовно майна лікарні, передачі його в оренду зацікавленим особам (та й не тільки лікарні, а й всього районного майна), керівництво району не те, що навіть не питає нашої позиції стосовно цього, а взагалі не ставить до відома, що нашим майном воно розпорядилося на власний розсуд. Логіка таких заяв зрозуміла: хтось дуже сильно сумує за тим, що керувати вже нічим (у Бердичівському районі залишилося всього сім сіл), а розпоряджатися по-господарськи не навчилися. Тому й намагаються підняти хвилю народного гніву, дискредитувати керівників громад і самі громади з тим, щоб змусити людей повернутися до того, звідки вийшли – до єдиного Бердичівського району у складі однієї громади.

Кажуть, що вже й кандидатура на пост нового голови майбутньої громади визначена, а людям треба буде тільки галочку поставити у бюлетені. А знаєте, чому насправді йде така шалена боротьба за об’єднану громаду? Об’єднаним громадам передають в управління та розпорядження всі землі, які є на їх територіях, у тому числі – за межами населених пунктів. Тому, припускаємо, декому значно цікавіше розпоряджатися землею усього району, а не перейматися розвитком семи сіл району. А лікарня – то тільки привід. Це – політична багатоходівка. Точніше – її початок. Це наша спільна думка .

Фото без опису

Додатково : фото та інформація з сторінки Наталії Семенюк, сільської голови Семенівської ОТГ

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар