Обережно! Грип птиці!

  • 648

 У сучасному світі грип є однією з небагатьох інфекцій, які представляють серйозну загрозу для людства. Його вплив на птахівництво (знищення поголів’я птиці, накладення карантинних та інших обмежувальних заходів та інші) призводить до суттєвих економічних збитків в усіх регіонах Україні.

 Особливе місце грип займає як патоген, небезпечний для здоров’я людини, здатний викликати пандемію з тяжкими наслідками.

 18 лютого в малій залі Бердичівської райдержадміністрації відбулося засідання районної протиепізоотичної комісії в роботі якої взяли участь представники Швайківської сільської ради.

Фото без описуФото без опису

 Враховуючи епізоотичну ситуацію, що утворилась в світі та в Україні щодо захворювання на грип птиці, з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації  на території Швайківської сільської ради,  рекомендовано власникам особистих господарств, розташованим на території сільської ради:

- здійснювати господарські та ветеринарні заходи, які забезпечуватимуть попередження виникнення захворювання птиці;

- на вимогу спеціалістів ветеринарної медицини надавати домашню птицю для проведення клінічного огляду;

- повідомляти спеціалістів державної ветеринарної медицини про всі випадки загибелі птиці або про невластиву їм поведінку;

- до прибуття фахівців державної ветеринарної медицини, ізолювати підозрілу на захворювання птицю.

 З метою попередження виникнення спалахів, на всі території Швайківської об’єднаної територіальної громади рекомендовано провести  роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики та недопущення виникнення високопатогенного грипу птиці

 

Додатково : фото з сторінки Бердичівської районної державної адміністрації Житомирської області