Перший випадок захворювання на коронавірусну інфекцію в Швайківській ОТГ

  • 3563

Фото без опису

Станом на 24 квітня 2020 року в Україні зафіксовано 7647 випадків коронавірусної хвороби COVID – 19. Інфекція стрімко шириться країною, вражаючи людей. Карантин продовжено, адже кількість тих, хто захворів, зростає, а це означає, що обмеження діятимуть ще кілька тижнів.

Нажаль, сумну статистику маємо і на території Швайківської сільської ради. В селі Швайківка зафіксовано перший випадок COVID- 19. На коронавірусну інфекцію захворіла жінка 1973 року народження. Наразі хвора перебуває на лікуванні в Бердичівській міській лікарні,  члени її сім’ї – на самоізоляції вдома. Коло контактних осіб жінки встановлено.

«Прикро, але маємо перший випадок захворюваності на  COVID – 19 в громаді. Сьогодні терміново було проведено засідання комісії по вирішенню питань щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID – 19, де прийнято рішення обробляти вулиці сіл громади дезрозчином. Жінку, яка захворіла, було госпіталізовано до лікарні,  їй, а також її сім’ї, яка зараз знаходиться на самоізоляції, було доставлено продукти харчування та питну воду, надані нашими спонсорами» - зазначив голова Швайківської сільської ради Тарас Яригін.

І вже до вечора були оброблені вулиці та громадські місця населених пунктів громади. Ця робота буде продовжена і надалі.

«Звертаюся до всіх жителів громади! Не панікувати, зберігати спокій та виконувати всі карантинні заходи. Памятайте, хвороба підступна, воне не обирає вік, стать, соціальний статус. Велике прохання до всіх: серйозно поставитися до себе, свого здоров’я та до здоров’я оточуючих Вас людей. Залишайтеся вдома, обмежте своє коло спілкування до мінімуму, аби зберегти максимум – своє життя!».

Швайківська сільська рада надалі регулярно інформуватиме мешканців громади про ситуацію захворюваності на COVID – 19 на території ОТГ.

З повагою

Швайківський сільський голова                                                                Тарас Яригін

 

Прохання до всіх:

- бути обачними, дотримуватися карантину;

- контактні особи з хворими повинні самоізолюватися;

- у разі погіршення самопочуття – звернутися до сімейного лікаря;

- повідомляти Швайківську сільську раду та медичних працівників про всіх, хто контактував з хворими.