Гарний приклад підприємницької діяльності

  • 2190

Фото без опису

На території Швайківської ОТГ працюють підприємці, які створюють робочі місця, сплачують податки,  чим економічно розвивають нашу громаду.

Серед них є ПП Прокопенко Андрій Альбертович, котрий з 2004 року орендує водний об’єкт в громаді, площею 59 га.

Слід зазначити, що це єдиний водний об’єкт в громаді, на який належним чином оформлено всі документи, розроблений паспорт водного об’єкта та оформлено право користування гідротехнічною спорудою. Оренда водних об’єктів є одним з джерел наповнення місцевого бюджету, а правильно оформлені документи на оренду захищають права як орендаря, так і територіальної громади.

Приватний підприємець здійснює заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта та прилеглої території, сплачує кошти згідно договору оренди, які йдуть на розвиток громади. Окрім цього долучається до всіх свят і масових заходів, надає спонсорську допомогу та бере активну участь у соціально – економічному житті громади.

У березні – квітні поточного року проводилося зариблення ставу. У водойму було запущено близько 5 – ти тонн малька: амур, короп, товстолоб.   Вся риба сертифікована та пройшла клінічний огляд.

Зариблення ставу - вагома подія у житті громади, де були присутні депутати сільської ради від Слободищенського, Швайківського, Райківського старостинських округів: Олена Лещенко, Надія Вельмик, Микола Ясінський, Микола Довгалюк та керівництво Швайківської ОТГ.

На території Швайківської об’єднаної територіальної громади є багато водних об’єктів, на які не оформлені документи, або не приведені у відповідність. Даний приклад підприємницької діяльності варто наслідувати. Адже законне оформлення водних об’єктів є вагомим фактором наповнення місцевого бюджету, кошти якого можна спрямувати на будівництво, ремонт доріг та розвиток громади.