Програмний комплекс «Соціальна громада» вже скоро запрацює в округах

  • 901

Фото без опису

У 2020 році стартував програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», у рамках якого по всій Україні планується запустити фронт – офіси в об’єднаних територіальних громадах. Так жителі громад зможуть отримувати соціальні послуги безпосередньо за місцем проживання громадян.

У Швайківській ОТГ програмний комплекс вже підключено в старостинських округах: с. Швайківка та с. Мирославка. Він дасть змогу опрацьовувати документи в електронному вигляді, що дозволить скоротити час прийняття рішення та подавати документи для призначення усіх видів допомоги і субсидій за місцем проживання громадян.  

Механізм надання адміністративних послуг соціального характеру мешканцям об’єднаних територіальних громад обговорили сьогодні на нараді. Участь у ній взяли заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Житомирської ОДА Василь Павлюк, головний спеціаліст по роботі з територіальними громадами Наталія Магуй, представник благодійної організації «Люмос» Наталія Шигонська та представники ОТГ, які безпосередньо будуть працювати в даній системі.

Учасники наради обговорили також переваги та можливості програмного комплексу, а особливо наголосили на наближенні адміністративних послуг соціального характеру до мешканців об’єднаних територіальних громад.