В Швайківській сільській раді проведено заходи із вивчення соціальних потреб населення

  • 804

Фото без опису

Соціальні послуги в громаді – важлива ініціатива впровадження Закону України «Про соціальні послуги», це дії, які спрямовані на подолання складних життєвих обставин та їх профілактику, соціальну підтримку та обслуговування, мінімізацію негативних наслідків складних життєвих обставин.

Сучасні підходи до соціального обслуговування в об’єднаних територіальних громадах передбачають запровадження інтегрованої моделі надання соціальних послуг мешканцям громади, збільшення їх кількості, різноманітність та якість.

Вивчення та оцінка соціальних потреб громади – тривалий процес, який вже стартував в Швайківській ОТГ.

В рамках підготовки «Соціального паспорту громади», працівниками установ Швайківської сільської ради, які надають соціальні послуги, було проведено опитування та анкетування щодо ефективності наданих соціальних послуг та вивчення потреб населення громади щодо розширення переліку соціальних послуг.

З метою проведення моніторингу та оцінки якості надання соціальних послуг, директор  КУ «Центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»  Лариса Котнюк та завідувач служби у справах дітей Швайківської сільської ради Людмила Яковенко здійснили об’їзд сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, провели визначення  індивідуальних потреб. Мешканцям сіл Демчин, Мирославка, Райки, Швайківка, Слободище було надано фахову консультацію з питань надання субсидій, соціальних виплат, пільг, працевлаштування тощо.

У підсумку, проведено аналіз потреб у соціальних послугах, що надалі дасть можливість функціонування і розвитку системи соціального обслуговування в громаді, підвищить доступність соціальних послуг для отримувача та сприятиме реалізації принципу, за яким необхідна послуга слідує за отримувачем. Робота у даному напрямку продовжується.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису