30 вересня в Україні відзначають День усиновлення

  • 662

           Фото без опису

       День усиновлення порівняно молоде свято. Вперше в Україні його почали відзначати з 2009 року. З кожним роком в Україні зростає число сімей, які бажають взяти обділену батьківською ласкою дитину — суспільство стає гуманнішим і більш чуйним до болю чужих людей.

          Ми, дорослі, повинні пам'ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину, особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – спільна справа, обов'язок суспільства, держави. Головне завдання дорослих - захистити права кожної дитини, а особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом повернення їм того, що волею долі у них відібрало життя.

          Слід зазначити, що на сьогодні фінансова підтримка дітей – сиріт на належному рівні. Матеріальна підтримка сімей нашою державою  - це важливо, проте не варто забувати, що діти насамперед мають потребу в теплоті, турботі саме сімейного вогнища. 

         Усиновлення – це дуже відповідальний крок. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Я вдячний сім’ям - усиновлювачам за те, що діти не потрапили до будинку сирітства, що вони залишилися в сім’ї, де отримують належне виховання, догляд та любов.

          Дорогі усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі, низький уклін вам за щоденну кропітку працю, за готовність віддати часточку себе заради благополуччя і добробуту дитини. Нехай шанують вас діти та береже Бог. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного довголіття власної родини.

 

З повагою

Швайківський сільський голова

Тарас Яригін