Державна допомога дітям, позбавлених батьківського піклування та сімей, які взяли на піклування дитину сироту

  • 736

Фото без опису     

   Зазвичай,  найбільш вразлива група осіб, яка потребує державної допомоги  є діти-сироти, що залишилися без батьківського піклування. Знедавна  відбуваються значні зміни в законодавстві України, щодо державної підтримки сім'ям, які виявили бажання взяти під опікування дитину — сироту.

          Будь - який громадянин України, у родині яких перебувають такі діти, чи діти, які були позбавленні батьківського піклування, має право на грошову допомогу та соціальну відпустку згідно з тим, що він став опікуном для дитини — сироти.

           Слід зазначити, що заяву при наданні відпустки у зв'язку з опікуванням дитини, вік якої становить більше трьох років, слід подавати не пізніше як після 3-х місяців з дня коли рішення про усиновлення набрало законної сили.

          Також грошова допомога на дитину може призначатися незалежно від інших видів допомоги.

          Ця допомога буде виплачуватися опікуну, відповідними органами тобто: органами соціального захисту за місцем проживання чи реєстрації (за умови подання цієї довідки).

          Якщо особа за наявності письмової заяви не може зібрати необхідні документи (в разі якщо вона доглядає за людиною з обмеженою дієздатністю або частково дієздатною), то цей збір покладається на органи соціального захисту, які є уповноваженими виконавчими комітетами.

          Допомога, яка була призначена, але своєчасно не одержана з вини органу, що призначив цю допомогу, виплачується в будь який час без обмежень.

 За більш детальнішим роз'ясненням, Ви можете звернутися до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за телефонами

(04143) 4-14-42, 068-291-90-18 або на номер контакт-центру безоплатної правової допомоги 0800-213-103.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар