З 3 березня на території Швайківської об’єднаної територіальної громади діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки

  • 1563

Фото без опису

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулось 2 березня у Швайківській сільській раді.

Засідання провів голова  Швайківської сільської ради Габріел Мкртчян. Участь у засіданні взяли  його заступники Олена Лещенко та Едуард Томашевський, начальник відділу Бердичівського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Сергій Колумбовський, члени комісії.

Питання порядку денного – про встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території громади та посилення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів.

Тож зважаючи на стрімке збільшення рівня захворюваності та  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня  2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 р. № 104, рішення Державної комісії з питань техногенно-еколологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (від 01.03.2021 р. № 8), рішення Обласної комісії з питань техногенно-еколологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (від 01.03 2021 р. № 6) з 00:00 години 3 березня 2021 року члени комісії вирішили встановити на території  громади «ЧЕРВОНИЙ» рівень епідемічної небезпеки та застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, ЗАБОРОНИВШИ:

  1. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів дошкільної освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців). Рекомендувати перенести у школах Швайківської об’єднаної територіальної громади термін весняних канікул (22.03.-28.03.2021) на період з 08 по 14 березня 2021 року;
  2. Приймання відвідувачів закладами культури і проведення культурних масових заходів;
  3. Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;
  4. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування;

   5. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 % яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин; діяльності об’єктів поштового зв’язку, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.

Отож, з 3 березня на території Швайківської об’єднаної територіальної громади почнуть діяти карантинні обмеження, які діяли під час жорсткого карантину в січні.