Світлі Шевченкові дні відзначили у Швайківській об’єднаній територіальній громаді

  • 799

Фото без опису

Одвічним символом Української держави, її незламного духу є поет, художник та письменник Тарас Григорович Шевченко. 9-го березня минула 207-ма річниця від Дня народження духовного генія нашого народу, а 10-го березня – 160-ті роковини його смерті. Вшанували світлу пам'ять Кобзаря у Швайківській об’єднаній територіальній громаді.

Тематичні виставки в бібліотеках та будинках культури, декламування віршів в онлайн режимі та їх презентація на сторінках соціальної мережі «Фейсбук» - такими заходами відзначили світлі Шевченкові дні у Швайківській громаді.

«Зважаючи на карантинні обмеження та заборони, масові заходи не проводились. Але працівники культури громади вшанували світлу пам'ять Тараса Шевченка. Без імені поета не можна уявити нашої літератури, культури і держави. Його творчість - невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ними шлях у майбутнє. Вивчаймо  поезію великого поета. У ній – наше минуле, сучасне та майбутнє», - переконана заступник сільського голови Олена Лещенко. 

Фото без описуФото без описуФото без опису