Всеукраїнське змагання шкіл з безпеки дорожнього руху: школярі Швайківської громади долучайтесь!

  • 611

15 квітня - 15 червня 2021 року в Україні вдруге проходитиме Всеукраїнське змагання шкіл з безпеки дорожнього руху «Хештег-Марафон #SafetyChallenge #Love30» , яке реалізується в рамках Національної програми «Traffic Challenge» та ІІ Десятиріччя дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.

Проєкт проходитиме за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту Патрульної поліції Хештег #Love30 – це гасло цьогорічного Всесвітнього тижня з безпеки дорожнього руху, який проходитиме 17-23 травня. Його використання демонструє активну позицію України у підтримці світових трендів в сфері безпеки дорожнього руху та слідування вимогам Стокгольмської декларації, прийнятої 2020 року урядами світу задля спільної злагодженої боротьби зі смертністю та травматизмом на дорогах. Хештег-Марафон #SafetyChallenge - це змагання шкільних команд з усієї України. Команди проводитимуть громадські молодіжні акції з безпеки дорожнього руху за участю школярів усіх вікових категорій, а також вихователів та батьків. Фото- та відеозвіти про виконання кожного етапу команди публікуватимуть у Facebook та Instagram з хештегами #SafetyChallenge та #Love30.

Цілями Хештег-Марафону є:

1. Стимулювати поширення якісної освіти з дорожньої безпеки.

2. Заохотити дітей та молодь активно втручатися у питання власної безпеки.

3. Масово та оперативно підняти рівень безпекової грамотності населення України.

Графік проєкту:

Реєстрація команд: 25 березня – 12 квітня.

І етап: 15 квітня – 29 квітня. «Моя безпека на дорозі!» Діти молодшого шкільного віку проводять культурні події про безпеку на дорозі на відкритому повітрі.

ІІ етап: 30 квітня – 14 травня. Освітній марафон — проведення тренінгів для школярів, педагогів та батьків з безпеки руху та надання домедичної допомоги.

ІІІ етап: 17 травня – 23 травня. #Love30. Громадські акції на підтримку безпеки мікромобільної спільноти (користувачів персонального транспорту), пішоходів, людей старшого віку та людей з інвалідністю на дорогах. Акції організовуються дітьми середньої та старшої школи.

Підбиття підсумків: 1 червня – 15 червня.

Переможці отримають:

1. Командам-переможцям профінансують проєкти з поліпшення безпеки руху:

1 місце: 50 тис. грн 2 місце: 20 тис. грн 3 місце: 10 тис. грн

2. Передбачені додаткові цінні призи у спеціальних номінаціях.

3. 100 шкіл буде забезпечено комплектами світловідбиваючих жилетів.

Оголошення остаточних результатів: 15 червня 2021 року.

Реєстрація на змагання Хештег- Марафон SafetyChallenge https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSen8YKcgpegy_U91ATRIMqu1qQAQhokMPnonS-AWj7fYTEu3w/viewform