Великодні традиції Швайківського закладу загальної середньої освіти

  • 696

Фото без опису

Саме з весною приходить в нашу оселю найголовніше свято християн – Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа, який приніс себе в жертву за гріхи людей і спокутував їх своїми стражданнями. Воно супроводжується численними прекрасними звичаями і традиціями, які ми зберігаємо, розвиваємо та передаємо з покоління в покоління.

Напередодні Великодня в Швайківському закладі освіти було проведено свято писанки «Рідну землю хто кохає – писанку в душі плекає».

Вже стало доброю традицією в нашому закладі кожного року проводити такі святкування. Нині славні звичаї та традиції нашого народу знаходять своє продовження в усіх регіонах України, і на Бердичівщині зокрема.Силами учнів молодшої ланки та їх творчими класоводами Бруцькою О.І., Яригіною Л.П., Кузьменко О.М., Охремчук Л.О. створено великодню композицію «Писанкове диво».

Також проводилась творча майстерня «Котилася Писаночка». Кожен учень  відкрив для своєї душі безмежний світ писанкарства. Під впливом чарівного дійства в дитячих руках твориться справжнє диво. Писанка – це один з найкращих старовинних символів України, маленьке диво, яке кожен може зробити сам! І у цьому може переконатися кожен з нас, відвідавши виставку робіт учні 1- 4 класів Швайківського ЗЗСО І- ІІІ ступенів. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Катерина Куцак,

заступник директора з виховної роботи