Зустріч керівництва Швайківської територіальної громади та податківців: змістовно, актуально та по суті

  • 704

Питання  наповнення місцевого бюджету, забезпечення надходжень з плати за землю та податку на нерухоме майно, стану заборгованості по платежам розглянули на нещодавній зустрічі керівництво Швайківської територіальної громади та Бердичівської ДПІ.

Нарада відбулась за участі голови громади Габріела Мкртчяна та начальника Бердичівської державної податкової інспекції Ірини Самборської. Долучились до обговорення  заступник сільського голови Едуард Томашевський, начальник фінансового відділу Олена Шемякіна та начальник відділу з питань екологічного розвитку, екології та залучення інвестицій Ігор Хитрич.

Делегація податків була представлена завідуючою Бердичівського сектору податків та зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Катериною Онуфрієнко, головним державним ревізором-інспектором Бердичівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Оленою Беспалько.

Необхідність проведення інвентаризації та обстеження земель сільськогосподарського призначення з метою виявлення незаконної розробки міжпайових доріг і встановлення факту їхнього засідання – питання, що стоять нині гостро та потребують вирішення. Адже дані заходи необхідні для виявлення схем ухилення від оподаткування, якісного обліку земельних ділянок та внесення їх до єдиної інформаційної системи Державного земельного кадастру. А це, у свою чергу, сприятиме наповненню місцевих бюджетів.