У Швайківському закладі загальної середньої освіти відбулись уроки мужності та пам'яті

  • 713

Чимало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилюючим для нас

Величне свято Перемоги.

Це свято не затьмариться в віках.

В цей день нестимуть люди завжди квіти,

Не обміліє пам’яті ріка –

В серцях нащадків буде вічно жити…

В рамках тижня пам’яті, присвяченому відзначенню Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни у Швайківському ЗЗСО І - ІІІ ступенів відбулися уроки мужності на тему: «9 травня – День Перемоги! День примирення, пам’яті».

Фото без опису

Учні прослухали історичну довідку про хід проведення та наслідки Другої світової війни для українського народу та виготовили символи до Дня пам’яті - червоні маки. Провели зворушливу зустріч з Мотрою Омельянівною Левчук. Школярі взяли  участь в мітингу пам'яті біля обеліска Слави односельчан, які загинули на фронтах Другої світової війни.

Відбулась урочиста хода з покладанням квітів до пам'ятника воїнам, які загинули, визволяючи Швайківку та до могили загиблих партизан-розвідників.

Фото без опису

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Куц Катерина Миколаївна,

заступник директора з виховної роботи