День вишиванки у Мирославському стростинському окрузі: свято єднання та шани до українських традицій

  • 1556

Фото без опису

Свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого одягу, що єднає українців усього світу – Всесвітній день вишиванки – піднесено та душевно відзначили у Швайківській територіальній громаді. Урочистості відбулись у селі Мирославка. З усіх куточків громади сюди завітали гості, артисти художньої самодіяльності, творчі колективи, учні загальноосвітніх шкіл, аби великою та дружньою родиною провести особливий захід, що згуртовує в любові до рідної землі, повазі до історії та культури нашого народу, до традицій і духовних надбань.

На запрошення голови Швайківської територіальної громади Габріела Мкртчяна захід  відвідали депутат Житомирської обласної ради Людмила Кицак, помічник-консультант народного депутата України Богдана Кицака Олександра Качур, перший заступник голови Бердичівської райдержадміністрації Сергій Бакуменко. І як годиться, слово мовили запрошені.

«Сьогодні день єдності українців всього світу»,- зауважила депутат обласної ради Людмила Кицак. Обраниці приємно, що в кожному куточку нашої держави молодь виховується в дусі патріотизму та гарних українських традицій. Людмила Кицак подякувала учасникам та організаторам за чудове свято. «Вишиванка – генетичний код нації. В ній материнське тепло та батьківська мудрість», - зазначила помічниця народного депутата України Богдана Кицака Олександра Качур. Користуючись нагодою, вона передала найщиріші вітання та побажання від нашого представника у Верховній Раді Україні. Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян наголосив, що Всесвітній день вишиванки – чергова нагода задуматись над тим, яку користь кожен з нас може принести для держави і що таке патріотизм… «Бажаю усім нам лише конкретними справами щоденно доводити, що ми любимо Україну», - зауважив Габріел Мкртчян.

Прекрасні тематичні фотозони, виставка старовинних вишитих речей додали святу особливого колориту. Концертна програма та виступи, підготовлені юними артистами, творчими колективами, працівниками будинків культури вражали своєю душевністю та різноманіттям. Нікого з присутніх не залишили байдужими історії Марії Агейкіної, Олени Реготун, Ольги Мельничук та Софійки Сапонюк про вишиванки, які передаються в їх родинах з покоління в покоління та є справжнім священним оберегом їхнього роду. Під керівництвом заступника сільського голови Олени Лещенко Всесвітній день вишиванки у Мирославці пройшов  на славу та стане яскравою сторінкою історії Швайківської територіальної громади.

По завершенню свята слово мовили староста села Ірина Мельничук та директор Мирославського закладу загальної середньої освіти Галина Нагуш, які привітали присутніх з прекрасним барвистим святом та подякували усім, хто приєднався до організації та проведення заходу. Ірина Мельничук висловила сподівання, що Всесвітній день вишиванки у Мирославці стане традиційним святом і наступного року сюди знову завітають численні гості, об’єднані неповторною українською вишивкою та патріотизмом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису