Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян взяв участь у відкритій зустрічі та обговоренні питань спроможності громад

  • 905

Фото без опису

Відкритий діалог щодо становлення територіальних громад Житомирської області в контексті реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, підтримки громад  днями відбувся в Бердичеві. Участь у зустрічі та обговорені взяв голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Цього року одним із пріоритетних завдань Мінрегіону є всебічна підтримка громад, які тільки почали працювати в нових умовах. Це визначено плановим дій Уряду на 2021 рік та Указом Президента. Щоб підтримка була максимально ефективною, важливо знати, якої допомоги потребує кожна з громад. Для цього Мінрегіон спільно з експертами створив портал спроможності громад з їх чітким переліком і набором показників їхнього потенціалу та розвитку. Зокрема, про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час зустрічі в Бердичеві.

«Портал корисний не лише для нас та нашого моніторингу, а й самих громад. Також для місцевих державних адміністрацій. Показники, які вже є на ньому і ще зя'влятимуться в майбутньому, дадуть їм змогу бачити об’єктивні результати своєї роботи, порівнювати, аналізувати, робити висновки, шукати причини та можливості і в результаті приймати обґрунтовані рішення», - зазначив під час зустрічі В’ячеслав Негода.

Про перспективи розвитку порталу спроможності громад розповів один із його авторів, голова Товариства дослідників України Павло Остапенко.

«Спроможна громада – громада, що здатна забезпечувати належний рівень послуг освіти, охорони здоров'я, культури, соціального захисту, ЖКГ та інших. Ці функції мають бути підкріплені ресурсами – кваліфікованими кадрами, фінансами та інфраструктурою. Саме на ці показники ми і орієнтуємось, розвиваючи портал спроможності громад», - зауважив Павло Остапченко.

Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян переконаний, що подібні зустрічі та обговорення – потрібні та важливі. «Перед територіальними громадами нині стоять нові виклики, розширюються повноваження, тож актуальна інформація, нові знання, корисні інформаційні ресурси стануть в нагоді у нашій практичній щоденній діяльності», - переконаний Габріел Мкртчян.

Фото без опису

При створені публікації використані матеріали сайту decentralization.gov.ua