Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян зустрівся з жителями села Райки

  • 848

Істина народжується в суперечні, а зважені рішення приймаються після активного обговорення. 26 травня голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян зустрівся з жителями села Райки. Збори громади відбулись в Будинку культури.

Привід для зібрання вже традиційний та пов’язаний зі сміттям. Вірніше організованим вивезенням твердих побутових відходів на санкціоноване сміттєзвалище. Обговорили на зустрічі й інші важливі для райківчан питання.

Райки стали четвертим населеним пунктом громади, де відбулись громадські обговорення з даного приводу. Але саме це село прикметно вирізняє те, що райківчанам знайома практика організованого вивезення сміття. Жителі села вміють збирати тверді побутові відходи в мішки і в чітко визначені дні не забувають поставити непотріб за ворота. У селі функціонує комунальне підприємство «Райківське», яке зуміло організувати вивезення твердих побутових відходів на сільське сміттєзвалище. Тож рішення керівництва громади запровадити централізований вивіз  жителі Райків  сприйняли на ура. Так як й інформацію про встановлення сміттєсортувальних баків для скла та пластику.

«Вкотре наголошує, що чистота в громаді – наша спільна відповідальність. Або ми живемо в цивілізованих умовах, або продовжуємо й надалі засмічувати навколишнє середовище. Тоді ж, яку землю ми залишимо нашим дітям? Що про нас скажуть наші нащадки», - зазначив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Під час зустрічі до жителів села донесена важлива інформація про нарахування житлових субсидій, оформлення земельних ділянок. Жителі села розповідали про наболіле. Габріелу Мкртчяну довелось відповісти на численні питання, яких тут накопичилося вдосталь. Голова закликав райківчан  й надалі займати таку активну позицію.