Шановні батьки, потурбуйтесь про безпеку своїх дітей!

  • 560

Фото без опису

Літо – це такий бажаний для кожної дитини період, коли часу на дозвілля з’являється більше, а батьківського контролю — відповідно менше. На жаль, окрім веселощів, влітку на дітей також чекає і безліч небезпек. Зазвичай біда трапляється тоді, коли дітей залишають без нагляду там, де на кожному кроці їм може загрожувати небезпека. Адже діти не завжди відчувають це, а тому часто стають жертвами незнання елементарних правил безпечної поведінки. Аби відпочинок дітей залишив по собі лише приємні спогади та позитивні емоції, він має бути безпечним. І про це, в першу чергу, мають потурбуватись батьки.

Поліцейські Бердичівського районного відділу радять батькам нагадати своїм дітям основні правила безпечної поведінки.

  • Так, залишаючи дитину вдома саму, нагадайте їй, що, перш ніж відчиняти двері, необхідно з’ясувати, хто прийшов. Не можна впускати в квартиру незнайомих людей.
  • Поясніть, що не потрібно вихвалятися перед товаришами та сторонніми людьми грошима та цінностями, які є у вашій оселі. Не показуйте дітям місця, де ви усе це зберігаєте. Відпускаючи неповнолітніх на вулицю, не давайте їм великі суми грошей та золоті прикраси.
  • Цікавтеся, з ким дружить ваша дитина та де проводить свій вільний час. Наполягайте, щоб вона не затримувалася допізна та поверталася додому у визначений вами час.
  • Застерігайте неповнолітніх від спілкування з незнайомцями. Забороніть без вашого дозволу куди-небудь йти з ними або сідати у чужі автомобілі. Проінструктуйте дитину, що при спробі будь-кого застосувати до неї силу, вона повинна голосно кричати і, якщо є можливість, утікати. Нагадайте, що про усі такі випадки необхідно обов’язково розповісти батькам.
  • Постійно проводьте з неповнолітніми бесіди, спрямовані на попередження травматизму. Зокрема, нагадуйте їм про правила дорожнього руху, заходи безпеки на водоймах, під час ігор поблизу залізниці, на будівництвах тощо.
  • Розповідайте, що при виявленні підозрілих предметів не треба підходити до них, аби роздивитися чи взяти у руки. Про подібну знахідку необхідно відразу ж повідомити до поліції.
  • Виховуйте дитину так, щоб вона розуміла правомірність чи неправомірність тих або інших дій. Наголошуйте, що паління цигарок, вживання спиртних напоїв, наркотиків, хуліганство, крадіжки тощо – правопорушення, за які доведеться відповідати.

Шановні батьки, пам’ятайте, - безпека ваших дітей значною мірою залежить від дорослих. Щоб вберегти своє чадо від злочинних посягань, травматизму та запобігти протиправним вчинкам з їхнього боку, потрібно бути максимально уважними до них та цікавитися їхнім життям.

Бердичівський районний відділ поліції