Село Слободище відзначило 511-ий День народження

  • 1372

Фото без опису

Урочисто, атмосферно та душевно відсвяткували  20 червня День села Слободища у Швайківській територіальній громаді. За доброю традицією відзначають свято у День Святої Трійці.

Привітати жителів села Слободище з 511-тою річницею від дня заснування завітали голова Швайківської територіальної громади Габріел Мктрчян, заступники сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Лещенко та Едуард Томашевський, помічник-консультант народного депутата Богдана Кицака Олександра Качур, депутат Житомирської обласної ради Людмила Кицак, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов, заступник голови Бердичівської районної державної адміністрації Катерина Вислоцька, старости сіл територіальної громади, підприємці.

«Шановні жителі села Слободище. Від щирого серця та з великим задоволенням вітаю вас з Днем села. Бажаю добробуту в кожну родину, миру, затишку та взаєморозуміння. Міцного усім здоровя, гарних перспектив та світлої долі», - привітав жителів села  голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Мальовниче село Слободище – одна з перлин Швайківської територіальної громади. Село живе та розвивається, має гарне транспортне сполучення та у ньому функціонують об’єкти соціальної сфери. Тут проживає 722 жителя. Значимою для села є реконструкція закладу дошкільної освіти «Сонечко». Співпраця народного депутата України Богдана Кицака та голови Швайківської територіальної громади Габріела Мкртчяна вселяє впевненість у тому, що реконструкція об’єкту буде завершена ближчим часом, і вже цього року садочок відчинить двері для дітей громади. Варто нагадати, що роботи здійснюються у рамках державної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Архітектурною родзинкою села є прекрасний Миколаївський храм, збудований за фінансової підтримки мецената, керівника ПП «Слободище» Олега Шевчука.

День села – свято, що об’єднує усіх. Пов’язуючи минуле, сьогодення та майбутнє. День села – світлі зустрічі, теплі обійми та душевні розмови. День села – можливість привітати громаду добрим словом, піснею, танцем, що й зробили мешканці  Швайківської територіальної громади. За доброю традицією, виступити на сцені Слободищенського будинку культури завітали зовсім юні та досвідчені місцеві артисти з Мирославки, Райків, Швайківки, Малосілки. Адже свято у кожному окремому селі – чергова можливість для громади відчути себе однією великою та дружньою родиною.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису