У селі Райки відзначили День Конституції України

  • 1231

Урочистим концертом, виступом гурту «Древляни» та щирими словами вітань відзначили у Швайківській територіальній громаді 25-ту річницю ухвалення Конституції України. Свято відбулось у селі Райки 28 червня. Завітали на гостину до сусідів й мешканці сусідніх Мирославки, Малосілки, Слободищ та Швайківки.

Україна має багатовікову історію конституційного процесу. Знаменна Конституція українського гетьмана Пилипа Орлика була опублікована ще на початку XVIII століття.. За словами істориків, вона стала однією з перших європейських конституцій. Однак чинності не набула. Сучасна історія Конституції України розпочалась 28 червня 1996 року. Її прийняття закріпило правові основи незалежної України, суверенітет та територіальну цілісність, права та свободи громадян.

«Шановні жителі громади, щиро вітаю вас з 25-тою річницею ухвалення Конституції України. Будьмо свідомим та гідними громадянами своєї держави. Шануймо минуле, творімо теперішнє та плекаймо майбутнє. Будьте здоровими та щасливими. Мирного неба та світлого майбутнього усім нам», - побажав голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

На святкування у Райки завітав перший заступник голови Бердичівської райдержадміністрації Сергій Бакуменко. «Вітаю громаду з великим серцем з Днем Конституції України», - звернувся Сергій Бакуменко до присутніх на святкуванні.

Теплі слова вітань лунали від заступника сільського голови Олени Лещенко, яка привітала учасників свята та подякувала його організаторам. Окремі слова вдячності за всебічну допомогу та підтримку адресовані на адресу приватного підприємця Артема Мкртчяна.  

Привітали присутніх з Днем Конституції  старости: Райківського старостинського округу Наталія Войнівська, Мирославського – Ірина Мельничук, Малосілківського – Наталія Каченюк, Слободищенського – Роман Кваша.

Гарний настрій та особливий колорит святу вкотре створив аматорський колектив «Файні молодички». Його учасниці вміють надихати, дивувати та мотивувати. Потішили виступами і маленькі артисти Райківського закладу загальної середньої освіти та танцювальний колектив «Перлинки». Запалив колектив сучасного танцю «URBAN PLAY». Найбільшим подарунком до свята став виступ гурту «Древляни» та народного артиста України Юрія Градовського.