Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян про оздоровлення дітей, відкриття сезону в таборі «Соколятко» та принципи дружної родини

  • 1337

Фото без опису

Жити єдиною і дружною родиною – цього часто бажають колишньому Бердичівському району, а нині – громадам, що створені на його теренах,  та місту. Спільно вирішувати проблемні питання, прислухатись один до одного, радіти і відпочивати. Здавалося б, що тут може бути складного? Але від слів до діла – велика відстань, при подоланні якої втрачаються орієнтири.

Старт сезону оздоровлення та відпочинку урочисто оголосили у дитячо-юнацькому таборі «Соколятко». Табір, що розташований у мальовничому лісовому масиві, вабить і зачаровує. До того ж, це єдиний подібний оздоровчий заклад, що функціонує на теренах колишнього Бердичівського району і в якому з великим задоволенням провели б літній відпочинок наймолодші жителі Швайківської територіальної громади.

Урочисте відкриття табору відбулося  9 липня, але чомусь міський голова Сергій Орлюк та директор закладу Петро Залізний не спромоглися запросити на захід (чи хоча б до цього, - авт.) голів територіальних громад, аби ми на власні очі змогли побачити та оцінити позитивні зміни, що сталися в  закладі, умови, в яких перебувають діти, відчути атмосферу, що панує в таборі. Як керівник громади, зацікавлений в тому, щоб наші діти відпочивали в комфортних умовах, не далеко від дому. Мені та батькам так буде спокійніше. Але чомусь відбувся дивний і незрозумілий поділ дітей: на своїх та чужих, міських і сільських. Негоже керівникам вдаватися до такого принципу. Якщо прагнемо рухатися вперед, жити однією великою та дружною родиною – треба зважати і на потреби один одного, чути та прораховувати свої вчинки на декілька кроків вперед. До того ж не варто забувати і про економічну складову. За відпочинок наших дітей табір отримав би кошти, які були б спрямовані на розвиток закладу, оплату праці працівникам та вирішення інших поточних проблем. 

Всі ми, дорослі, розуміємо, що літо для дітей – час відпочинку і веселощів, оздоровлення та спілкування з друзями, нові знайомства. Цей період має залишити яскраві спогади. Перебування у дитячих таборах – що не є, а чудовий приклад того, як малеча має відпочивати влітку. Не з гаджетами і за комп’ютером, а серед лісових масивів – купаючись у водоймах, вдихаючи чисте повітря та насолоджуючись  сонячними променями. Як голова Швайківської територіальної громади щиро бажаю нашій малечі змістовного і радісного відпочинку. А керівництву Бердичівської міської громади пам’ятати: поряд є сусіди, в гурті з якими жити легше та веселіше.

З повагою – голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян