Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян: «Літературному конкурсу імені Олександра Кухарчука бути!»

  • 1204

Фото без опису

Шана до минулого – шлях в майбутнє. Повага до митців, трудівників – чеснота громади, яка дорожить своєю історією, цінує сучасне та будує успішне майбутнє.

За ініціативи поета, прозаїка, публіциста та драматурга Валерія Хмелівського та за підтримки голови Швайківської територіальної громади Габріела Мкртчяна, його заступників Олени Лещенко та Едуарда Томашевського започатковано літературну премію ім. Олександра Кухарчука.

Організатори планують, що вручення премії буде приурочене до Дня Українського козацтва. До участі в літературному конкурсі допускаються твори у жанрі історичної прози (видані протягом попередні трьох років книги).

Нині організаційний комітет працює над Положенням про конкурс та іншими питаннями, які необхідні для проведення заходу на високому рівні і належного вшанування життя, творчості та світлої пам'яті талановитого письменника та громадського діяча Олександра Кухарчука. Всі деталі згодом.

«Літературному конкурсу імені Олександра Кухарчука бути. Впевнений, що це важливий  крок на шляху до духовного та культурного розвитку Швайківської територіальної громади», - переконаний Габріел Мкртчян.  

Довідка:

Олександр Федорович Кухарчук – відомий український письменник, юрист, громадський діяч, член Національної спілки письменників України, уродженець села Малосілка Швайківської територіальної громади. Поезію і прозу почав писати у старших класах середньої школи, окремі його твори були надруковані в періодичних виданнях. Історичні романи почав писати вже в Незалежній Україні, коли появилась можливість користуватись архівами. Автор циклу історичних романів «Козацька Русь»: «Козацька Русь. Сплюндрована Калина» (2012), «Козацька Русь. Неопалима Купина» (2013), «Козацька Русь. Полковник Лаврін Капуста» (2014), «Козацька Русь. Гетьман Іван Виговський» (2015), «Козацька Русь. Кошовий отаман Вовкодав» (2015).

Олександр Кухарчук був удостоєний Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка та Літературної премії імені Василя Юхимовича.

Помер Олександр Федорович Кухарчук 9 жовтня 2018 року на 77-ому році життя. Похований у Бердичеві на загальноміському кладовищі.