У Швайківській територіальній громаді тривають рейди-перевірки сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах

  • 1907

Фото без опису

Відповідальне батьківство… Чи усі батьки здатні бути відповідальними, турботливими та люблячими. На жаль, не завжди, але по-своєму. Припускаючись помилок та не зовсім сумлінно виконуючи  батьківські  обов’язки, попри все, вони залишаються найріднішими людьми для своїх дітей.

Захист прав наймолодших жителів громади – серед пріоритетних завдань голови  Швайківської ТГ Габріела Мкртчяна. Зважаючи на це, у громаді проходять рейди-обстеження умов проживання та виховання дітей в сім'ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.  Зокрема, 12 серпня в ході перевірок було обстежено три сім'ї, у яких виховується одинадцять неповнолітніх дітей.

«Діти – найцінніше та найдорожче, що є у нашому житті. А захист їхніх прав – найважливіше завдання влади. Ми докладемо максимум, аби наші наймолодші мешканці зростали у захищеному сприятливому середовищі», - переконана заступник сільського голови Олена Лещенко.

Візити працівників сільської ради до таких  родин – постійна та систематична робота. «Сім'ї реагують на зауваження. Виправляють помилки, умови перебування дітей, порівняно з нашим минулим візитом, поліпшились. Хочеться вірити, що батьки стануть більш відповідально ставитись до своїх обов’язків», - зауважила секретар ради Ольга Гусар.

Під час рейду фахівці провели профілактичні бесіди з батьками. Їх попередили про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків. Було складено акти-обстеження умов проживання дітей.

Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян розуміє, що для кожної дитина сім'я – перший і найбільш значний провідник соціального впливу. Саме тут дитина отримує перший життєвий досвід, пізнає різноманіття домашнього побуту і родинних відносин. В сім'ї маленька людина формується як особистість. Тож влада робитиме усе для того, аби кожна дитина була захищеною. Але навчити дорослих людей бути відповідальними батьками – завдання не з простих, але у Швайківській територіальній громаді намагатимуться його виконати.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису