День Незалежності України та День села Райки: свято у великому родинному колі

  • 1632

Фото без опису

Урочистості з нагоди 30-ої річниці Незалежності України та 438-ої річниці з Дня заснування села Райки відбулись 22 серпня  селі Райки. Гучно та весело, душевно та по-сімейному відсвяткували ці знаменні й поважні дати райківчани та численні гості села.

Розпочались святкування з ярмарку. Поряд із сільським Будинком культури господині з усієї Швайківської територіальної громади частували й пригощали гостей різноманітними смаколиками. Тут вам і пиріжки, і коржі з маком, і налисники, і вареники – очі розбігались від різноманіття страв. Поряд готувалась юшка, аромат якої заполонив усе довкола.

Тим часом в Будинку культури розпочалась офіційна й урочиста частина святкування. Першим слово мовив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян. «Шановна громадо, шановна родино, вітаю вас  з Днем Незалежності України, яка далась важкою ціною. І донині українці змушені боронити мир, цілісність та суверенітет своєї держави, віддаючи за Україну свої життя. Таким є й наш Герой, райківчанин Дмитро Кузьменко. Низький уклін його батькам. Вітаю жителів села Райки з чудовим святом – Днем села. Райки – це моя друга Батьківщина. Я тут живу та працюю шістнадцять років. Зараз справу продовжує мій син. Завжди прагнув, щоб  Райки ставали кращими, розвиненішими та успішнішими», - наголосив Габріел Мкртчян.

Усі, хто коли-небудь побував в Райках, відзначають особливу енергетику та привітність жителів села. Тож приїздять сюди гості з особовим задоволенням. Привітати райківчан та жителів громади з Днем Незалежності України та Днем села завітали голова Бердичівської райдержадміністрації Людмила Димидюк, її перший заступник Сергій Бакуменко та заступниця Катерина Вислоцька, голова районної ради Олександр Балянов, депутат районної ради Софія Томашевська, помічник-консультант народного депутата Богдана Кицака Олександра Качур.

«Бажаю громаді бути фінансово незалежною. У громади все для того є. Є виробництво, потенціал. Бажаю, щоб цей потенціал розвивався. Громада з кожним днем ставала міцнішою. Тим паче, що Швайківська ТГ має сильного голову, який здатен об'єднати усіх: від малого до старого», - зауважила Людмила Димидюк.

«Приємно приїздити до вас. Таких людей та таку атмосферу потрібно ще знайти», - наголосив Олександр Балянов.

Завжди з радістю приїздить у Швайківську територіальну громаду помічниця народного депутата Богдана Кицака Олександра Качур. Вона привітала райківчан зі святом. «Зимичо реалізації усіх гарних задумів голові громади та його команді», - побажала Олександра Качур. Помічниця нардепа виконала почесну місію нагородження – за дорученням депутата Житомирської обласної ради Людмили Кицак відзначила подякою обласної ради сімейного лікаря Тетяну Складанчук за сумлінну багаторічну працю.

Під час святкування було відзначено меценатів та спонсорів села, які підтримують усі добрі традиції та починання в Райках. Подяками голова громади Габріел Мкртчян та староста села Наталія Войнівська відзначили активних жителів села, які своєю щоденною працею розвивають село  та дбають про добробут його мешканців.  

Привітали на святі і  смарагдових молодят – жителів села Лідію та Григорія Жирних, які  прожили у шлюбі 55 років. Також й тих, хто відсвяткував срібне та золоте весілля. Привітали пари, які стали цьогоріч на весільний рушник. Слова подяки адресували найстаршим та наймудрішим односельчанам. Відзначили тих, до кого цього року завітав лелека.

Райки – село, де шанують минуле та впевнено крокують у майбутнє, де гордістю приймають виклики та долають будь-які випробування. Це село з особливою енергетикою та душею. Райки – мальовничий затишний куточок на березі річки Гнилоп'ять, якому щиро усі бажають розвитку та процвітання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису