Заклади освіти Швайківської територіальної громади до нового навчального року готові

  • 1149

Фото без опису

Заклади загальної середньої освіти та дошкільні заклади Швайківської сільської ради до нового навчального року готові. Принаймні, такий висновок можна зробити після обстеження шкіл та садочків. Перевірили готовність закладів освіти  до роботи  голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян, начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лисюк, фахівець Бердичівського управління ГУ Держпродспоживслужби Сергій Колубовський.

Результат проведення капітальних та поточних ремонтів, санітарно-гігієнічний стан навчальних закладів, готовність їдалень та спортивних залів, дотримання правил безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу – фронт для перевірки та обстеження був чималий. Із поставленими перед ними завданнями колективи Мирославського, Швайківського, Слободищенького та Райківського закладів зальної середньої освіти впорались. Не пасуть задніх і садочки, які теж приємно оновились після літньої перерви. Зокрема, у ЗДО «Дзвіночок» капітально відремонтовано харчоблок.

«Колективами навчальних закладів була проведена серйозна підготовка до нового 2021-2022 року. Заклади освіти до роботи готові. Є певні зауваження, та вони несуттєві і їх легко усунути», - зауважив Сергій Колубовський.

Уже другий навчальний рік заклади освіти функціонуватимуть в умовах карантинних обмежень. Актуально та гостро стоїть питання вакцинації педагогічних працівників. За словами начальника відділу освіти, молоді та спорту Олександра Лисюка, у Швайківській громаді станом на 1 вересня 2021 року буде вакциновано 80% працівників ЗЗСО та ЗДО. А це, як обіцяють в Уряді, дозволить закладам працювати під час встановлення «жовтого», «помаранчевого» та «червоно» рівня епіднебезпеки.

«Незабаром розпочнеться навчальний процес. Наші діти переступлять пороги шкіл та садочків. Їх зустрінуть просторі класи, в яких виконані ремонті роботи. Наші заклади зазнали суттєвих оновлень. Хочу наголосити, що ми й надалі будемо робити все для того, аби навчання дітей було комфортним, безпечним та якісним», - зазначив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису