Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян: «Візити до родин, що перебувають у складних життєвих обставинах, – постійна та систематична робота сільської ради»

  • 1700

Фото без опису

Захист прав дітей та супроводження сімей з дітьми, які знаходяться у  складних життєвих обставинах, - першочергове завдання Швайківської територіальної громади. На особистому контролі тримає усі питання, що пов’язані з дітьми, голова громади Габріел Мкртчян. Тому регулярно, разом із  працівниками сільської ради, старостами сіл бере участь в оглядах-обстеженнях таких родин.

«Для нас найголовніше, щоб діти перебували у безпечних умовах та  їх життю і здоров'ю нічого не загрожувало. Усі наші дії спрямовуються на захист прав та інтересів дітей, забезпечення безпечних умов їх утримання та виховання, надання їм  та їх батькам комплексу необхідних послуг і соціальної допомоги», - зазначив Габріел Мкртчян.

Вкотре з батьками проведено роз’яснювальну роботу щодо створення відповідних  умов для проживання дітей. Надано консультації з питань належного виконання батьківських обов’язків.

Приємно відзначати, коли батьки з родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, стають на шлях виправлення, дотримуються порад та рекомендацій. Прикладом такої є родина з Мирославки.

Фото без опису

«Нам важливо підтримувати такі родини та періодично відвідувати», - зауважив голова Швайківської ТГ.

Нині  соціальними послугами у Швайківській територіальній громаді охоплено 18 родин, у яких виховується 59 дітей. Робота у даному напрямку продовжується.

Звертаємось до усіх жителів громади: якщо вам відомі випадки порушення прав дітей, неналежного виконання батьківських обов’язків, просимо не мовчати та бути небайдужими. Адже влучно сказано: чужих дітей не буває.

Фото без опису

Повідомити про подібні випадки можна за номером: 096 23 86 183 (Вікторія Олександрівна). Конфіденційність гарантується.

Фото без опису

Фото без опису