У Швайківській сільській раді відбулось засідання комісії з питань соціального захисту осіб з інвалідністю внаслідок війни

  • 872

Засідання комісії щодо розгляду заяв про призначення грошової компенсації за належні  для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, а також членів їх сімей за рахунок коштів субвенції з державного бюджету відбулось 30 вересня у Швайківській сільській раді.

На початку засідання голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян наголосив: «Зміна законодавства вимагає чітких, оперативних та послідовних рішень сільської ради. А особливо в тих питаннях, що стосується захисту прав інвалідів війни, членів сімей загиблих. Нині постала необхідність у проведенні перерахунку та визначенні нового розміру грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення».

На розгляд комісії  надійшло подання відділу з питань соціального захисту населення щодо проведення перерахунку призначеної грошової компенсації, у зв'язку з прийняттям Наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 10.09.2021 № 230 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України». Зміни торкнуться  восьми осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілість України; одну особу з інвалідністю  внаслідок війни ІІ групи з числа осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав та матері загиблого учасника бойових дій (АТО (ООС)).

Начальник відділу з питань соціального захисту населення Швайківської сільської ради озвучила оновлені розміри компенсації, які отримають згадані вище категорії осіб.

Про прийняті рішення комісії будуть повідомлені заявники та Департамент соціального захисту населення Житомирської ОДА.