На базі Слободищанського закладу загальної середньої освіти впроваджується масштабний еко-проєкт «Вирости рослини для свого села»

  • 1235

Фото без опису

За рахунок грантових коштів та активній підтримці керівництва Швайківської територіальної громади на базі Слободищанського закладу загальної середньої освіти впроваджується грандіозний еко-проєкт «Вирости рослини для свого села».

Проєкт закладу освіти переміг у конкурсі «Активні громадяни», що реалізується в Україні з 2014-го року за підтримки Британської Ради.

Еко-проєкт «Вирости рослини для свого села», спрямований на підвищення рівня сформованості екологічної свідомості дітей та молоді с.Слободище, шляхом встановлення еко-теплиці та запуску еко-гуртків на базі Слободищанського закладу загальної середньої освіти.

«Залучення молоді до еко-гуртків об’єднає її навколо екологічних проблем нашого села. Молодь зрозуміє, що вона теж може мати інструменти впливу на зміну ситуації у своєму населенному пункті», - наголосила директор закладу освіти та менеджер проекту Жанна Карпенко

Вирощування квітів, розсади, зелені, овочів у теплиці принесе не тільки якісь «віртуальні вміння», а й практичні навички. Квіти прикрасять клумби в центрі села (біля церкви, клубу, медпункту, школи). Зовнішній вигляд адміністративних споруд набуде привабливості. Зелень та овочі збагатять раціон в їдальнях закладів освіти. Тим самим покращать здоров’я дітей та підлітків. Висаджені саджанці квітів та дерев дозволять відновити сад, який вже чверть століття стоїть пусткою. 

«Впевнений, участь у проєкті та його реалізація допоможуть молоді, жителям села стати більш згуртованими та активними. Усвідомлювати, що вони відповідальні за своє село та громаду», - зауважив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису