День визволення України від нацистських загарбників: Швайківська громада пам’ятає

  • 776

Фото без опису

Покладанням квітів до пам’ятників та обелісків відзначили у Швайківській територіальній громаді День визволення України від нацистських загарбників. 28 жовтня – черговий привід вшанувати пам'ять тих, чиї життя забрала війна.

Про героїчно-трагічні сторінки Другої світової війни забувати ми не маємо права. Страшну ціну заплатило старше покоління за мир та спокій. Мільйони людських життів, розруха, відчай, горе… Історична перемога над нацизмом дала народам мир і свободу, розуміння і повагу. Гідними спадкоємцями та продовжувачами справи переможців є теперішні захисники України, які зі зброєю в руках боронять незалежність і цілісність держави.

У Швайківській територіальній громаді свято бережуть історичну пам'ять. У міцному патріотичному дусі виховується молодь, яка шанує ветеранів, вдів та дітей Другої світової війни. Старости, заклади освіти, культури та бібліотеки громади завжди підтримують порядок поряд з пам’ятниками та на могилах загиблих учасників бойових дій. Проводиться постійна пошукова робота, адже зберегти і передати пам'ять, як святиню, - обов’язок кожного з нас перед наступними поколіннями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

.