Заклад дошкільної освіти «Сонечко» відкрив двері для вихованців Швайківської громади

  • 1595

Фото без опису

Світле, радісне та хвилююче свято – відкриття закладу дошкільної освіти «Сонечко» – зібрало дружню родину Швайківської територіальної громади та покликало поважних гостей. Завершення реконструкції такого важливого об’єкту соціальної сфери стало довгоочікуваною подією у житті громади.

Завітали на відкриття садочку голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, народний депутат України Богдан Кицак, голова Бердичівської районної державної адміністрації Людмила Димидюк, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов, депутати Житомирської обласної ради Алла Мусевич, Павло Журбенко та Олександр Дмитрук. Поважних гостей зустрічав голова громади Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Теперішня будівля дитячого садка багато років стояла пусткою та знаходилась у непридатному стані. Починаючи з 2010-го, місцева влада намагалась відремонтувати садок, проте через відсутність коштів роботи з відновлення будівлі просувались досить повільно. Об’єкт постійно «заморожували»… Нове життя у процес реконструкції вдалось вдихнути голові Швайківської територіальної громади Габріелу Мкртчяну у співпраці з народним депутатом України Богданом Кицаком та головою Житомирської обласної державної адміністрації Віталієм Бунечком. Спільна робота дала можливість перетворити давній довгобуд у сучасний освітній простір для малечі.

Фото без опису

«Найбільший подарунок, найкращі емоції  – посмішки та  радість наших дітей. Хай вони завжди посміхаються. А ми будемо далі будувати й розвивати Бердичівщину», - наголосив Віталій Бунечко.

Фото без опису

На здійснення реконструкції було спрямовано 9 млн 463 тис 806 грн, з них кошти державного бюджету – 7 млн 953 тис 552 грн, місцевого – 1 млн 510 тис 254 грн.

Фото без опису

«Ми ставимо перед собою задачу завершити довгобуди, які є на теренах Житомирської області. Садочок був одним із таких об’єктів. Ця ситуація напружувала і дратувала усіх мешканців громади до того моменту, поки новий голова громади твердо не вирішив завершити цю справу. Адже важливо переключитись на інші завдання в рамках децентралізації та розвитку Швайківської громади. Як приклад та результат – за декілька місяців завершено всі будівельні роботи. Зараз маленькі діти, дошкільні педагоги отримали можливість навчатися та працювати в сучасних умовах, виховувати підростаюче покоління, закладати базові життєві принципи та цінності», - зауважив народний депутат України Богдан Кицак.

Фото без опису

Заклад дошкільної освіти збудовано за усіма сучасними вимогами. Згідно проекту, виконано ремонт внутрішніх приміщень,  утеплення та оздоблення фасадів, влаштування нової їдальні, заміну даху та будівництво нової котельні з сучасною системою опалення. Закуплено нові меблі, обладнання для харчоблоку. Проведено благоустрій прилеглої території. Незабаром у закладі зможуть отримувати повноцінну дошкільну освіту 28 дошкільнят.

Фото без опису

«Великі слова вдячності усім небайдужим до нашого будівництва. Особливо голові Житомирської обласної державної адміністрації Віталію Бунечку, народному депутату України Богдану Кицаку, велике спасибі нашим підприємцям та усій моїй команді. Спільно ми зробили все для того, аби заклад дошкільної освіти «Сонечко» запрацював. Тож нехай лунає тут щирий дитячий сміх, вирують позитивні емоції. Ми робимо все для того, щоб молодь не покидала села», - наголосив Габріел Мкртчян.

Фото без опису

«Програма "Велике Будівництво" втілюється в життя. Сьогодні ми знаходимось у новому, сучасному закладі дошкільної освіти. Велика вдячність усім, завдяки кому ця подія стала можливою», - зауважила Людмила Димидюк.

Привітав жителів громади з визначною подією  голова районної ради. Олександр Балянов зауважив, що йому вкотре приємно бувати у Швайківській територіальній громаді, яка приємно змінюється, рухається вперед та розвивається. З вітальним словом до жителів села та гостей звернулись підприємці громади Олег Шевчук, Микола Довгалюк, Андрій Кирюшенко.

Фото без опису

Малечі буде тут затишно і комфортно, пізнавально та весело. Тут діти отримують перші знання, чудові відкриття та щире піклування вихователів. Правду кажуть, що усе на світі починається з малого. З маленького зернятка проростає колосок, з колоска – велика і пухка хлібина. З маленьких діток виростають – люблячі доньки і сини своєї Батьківщини. ЗДО «Сонечко» буде гріти душу не лише малечі та їх батькам, а й осяювати всю громаду.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису