Лекція-застереження щодо протидії поширення ВІЛ-інфекції та СНІДу відбулась у Слободищенській гімназії

  • 581

Фото без опису

Інформативно та доступно – пізнавальна лекція, присвячена темі протидії поширення ВІЛ-інфекції та СНІДу,  відбулася у  Слободищенській гімназії 1 грудня. Мета заходу – сформувати уявлення про хворобу та виробити поведінкову мотивацію щодо збереження здоров'я.

1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом в ім`я соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про епідемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі.

Це не просто чергова значуща дата в календарі, а день скорботи за мільйонами померлих від цієї, поки що невиліковної, хвороби, зміцнення спільних організованих зусиль в боротьбі з ВІЛ/СНІДом.

Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини постають реальною загрозою в соціально-економічному розвитку більшості країн світу.

Україна залишається однією з країн, де продовжує зростати кількість нових випадків інфікування ВІЛ та смертей від СНІДу. Вона посідає одне з перших місць серед країн Європейського регіону за кількістю осіб, які живуть з ВІЛ-інфекцією.

Тож важливим є поширення знань про цю хворобу та усвідомлення того, що здоров'я – одне з головних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Тож берегти його, бути чистим у взаєминах – найкращі методи профілактики СНІДу.