Про перспективи розвитку первинної ланки медицини розмірковували на зустрічі з громадою села Слободище

  • 511

Фото без опису

Зустрічі з жителями сіл Швайківської громади щодо майбутнього розвитку первинної ланки медицини тривають. 17 січня обговорення відбулось у селі Слободище. Голова громади ознайомив мешканців села з перспективами розвитку Швайківського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Габріел Мкртчян наголосив на необхідності заключення декларацій з лікарями Швайківського ЦПМСД – Олегом Ковшиковим та Галиною Ковшиковою. Раз на тиждень лікарі здійснюватимуть прийом у селі Слободище. Решту днів працюватимуть в інших селах та в поліклініці Центральної районної лікарні.

У планах – будівництво амбулаторії сімейної медицини у селі Мирославка, що розпочнеться незабаром та стане можливим за сприяння народного депутата України Богдана Кицака.

 На чільному місці – ремонт ФАПів у громаді, зміцнення їх матеріально-технічної бази. Для Габріела Мкртчяна принципово, аби ФАП у селі і надалі залишався осередком надання першої медичної допомоги, розуміння та підтримки.

Чого чекає голова громади від жителів сіл? Розуміння та заключення декларацій з лікарями Швайківського Центру первинної медико-санітарної допомоги. «Заключення декларацій – це фінансування, яке може отримати наш ЦПМСД. Саме наші лікарі мають лікувати наших жителів. Це важливо зрозуміти кожному, тож працюймо у даному напрямку разом», - наголосив Габріел Мкртчян.

Для голови громади принципово, аби жителі отримували якісні медичні послуги. Роботи у даному напрямку вистачає. Окреслені цілі варті того, щоб реалізувати бажані для мешканців медичні проекти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису