Як розпізнати та блокувати ворожу техніку

  • 909

 

Як відрізнити українську техніку від російських окупантів?

Російська техніка має темно-зелений та болотний окрас. Іноді присутній трикольоровий окрас. Українська техніка має окрас у вигляді «пікселю» або темно-зелений колір, близький до оливового кольору. Техніка окупантів, яка поки що рухається нашою країною має додаткові ознаки, які вказують на напрям руху: 

Косу лінію на кузові – на Херсон. 

Мітка Z на кузові — наступ на Харків, також на цьому напрямку помічена Росгвардія (кадирівці).

Трикутник – для підрозділів на Слов'янськ та Краматорськ. 

Коло – для мобільного резерву.

 
Що робити якщо побачили окупаційну техніку?

 Повідомте про це ЗСУ за контактами на сайті Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.

Знімайте на відео пересування цієї техніки та викладайте у соцмережі під хештегом #війна_проти_україни.
Маєте бажання та можливість — знищуйте ворожу техніку усіма можливими засобами. Ні в якому разі не фільмуйте пересування української військової техніки. Не допомагайте ворогу знищувати вас, ваш будинок, наші міста та Україну.

У Генштабі ЗСУ підготували низку вказівок як зупинити пересування техніки окупанта:

1. Якщо побачили колону танків, після них обов’язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь-який спосіб підійде. Немає палива – немає техніки.

2. Якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу – валіть дерева, блокуйте також, не дайте їм вийти.

3. Якщо знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100 %, що це ворог, не жалійте ліс, запаліть його…новий виросте на кістках окупанта!!!

4. В кого в наявності екскаватори, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас!

5. До уваги власників зброї з оптичними прицілами. Не обов’язково у відкриту йти на ворога, стріляйте з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі – по обстановці.

6. Знімайте вказівники на місцевості, всі ви орієнтуєтесь, ворог – ні. Якщо запитують, де перебуваємо – проявіть фантазію, дезінформуйте ворога.

7. Всі чули про мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об’єктів. Засипайте землею, заливайте смолою, знищуйте будь-яким чином.

8. Якщо є інформація, що ворог на підході, паліть солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу.