У Швайківській громаді триває робота з внутрішньо переміщеними особами

  • 890

Фото без опису

У Швайківській громаді продовжують приймати заяви для реєстрації переселенців, що прибули з регіонів, де тривають активні бойові дії. Станом на ранок 12 квітня довідки внутрішньо переміщеної особи отримали 193 людини. Загалом, нині на первинному обліку у старостинських округах перебуває 513 осіб, з них 178 дітей.

Спеціалісти відділу з питань соціального захисту населення Надія Рихліцька та Лілія Кравчук працюють у посиленому режимі, у зв’язку з перевантаженням системи «Соціальна громада». Важливо вчасно зареєструвати переселенців, адже завдяки статусу внутрішньо переміщених люди зможуть щомісяця отримувати грошову допомогу.  Йдеться про виплати по дві тисячі гривень дорослим та три тисячі дітям. Термін подання документів для отримання допомоги продовжено до 30 квітня.

«Видача довідок максимально наближена до переселенців. Отримати її можна у трьох населених пунктах – Швайківці, Мирославці та Райках», - наголосив заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Едуард Томашевський.

Жителі громади, у яких проживають внутрішньо переміщені особи, можуть отримати відшкодування за комунальні послуги. Станом на 12 квітня у громаді жодних звернень з даного приводу не надходило. Документи на компенсацію можна здати у кожному старостинському о3072крузі.

Керівництво сільської ради робить все можливе, щоб підтримати людей, що прибули у громаду,  та допомагати їм. У Швайківській ТГ забезпечено безперебійне надання медичних та освітніх послуг. За потреби людям надається гуманітарна допомога.

«Організація якісної роботи громади щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам є одним із найважливіших завдань влади та потребує нашої особливої уваги», - зауважив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Тим часом до Швайківської громади продовжують прибувати люди. Зокрема, за 11 квітня до громади прибуло дванадцять осіб, з них  п’ятеро – діти.  Дев'ять осіб прибули з населених пунктів Донецької області, троє – з Дніпра.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису