«Сади Перемоги»: використовуймо кожен клаптик землі для нашої спільної перемоги

  • 535

Фото без опису

Жителів Швайківської громади закликають долучитися до всеукраїнської ініціативи "Сади Перемоги", спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок та спрямувати ресурси для вирощування продуктів харчування. Кожен може посадити сад перемоги на своєму городі, земельній ділянці.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових, 53% гречки, 68% помідорів, 36% картоплі, 46% цибулі, 38% моркви, 45% огірків, 32% капусти, 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів – і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Реалізація даної ініціативи у Швайківській громаді стане гідною відповіддю окупантам на загрозу голоду. Також сприятиме розвитку підприємництва в аграрній сфері, забезпечення харчовими продуктами всієї країни та забезпечить відволікання від психологічного тиску війни. 

Отож, мобілізуймо зусилля та долучаймось до ініціативи «Сади Перемоги». Кожне домогосподарство сьогодні може стати маленьким полем бою, що наближає велику Перемогу.

Більше про кампанію можна дізнатися за посиланням: https://sadyperemohy.org/

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису