Відбулось засідання комісії щодо розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

  • 772

Фото без опису

Засідання комісії щодо розгляду заяв про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, а також членів їх сімей за рахунок коштів субвенції з державного бюджету відбулось 3 травня. Очолив роботу комісії сільський голова Габріел Мкртчян.

На порядку денному розгляд подання відділу з питань соціального захисту населення щодо проведення перерахунку призначеної грошової компенсації, у зв’язку зі зміною показників опосередкованої вартості спорудження житла особам з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав. Зокрема, на комісії йшла мова про здійснення перерахунку опосередкованої вартості придбання житла для жителя села Швайківка.

Заступниця сільського голови Олена Лещенко ознайомила присутніх з наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 17 лютого 2022 року № 53 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України». Згідно зазначеного наказу показник опосередкованої вартості житла по Житомирській області (розрахований станом на 01 січня 2022) становить 14067, 0 грн за 1 кв. м.

Комісія повторно вивчила перелік документів, поданих громадянином. Відповідно до нової опосередкованої вартості загальної площі житла та формули розрахунку члени комісії затвердили  новий розмір компенсації, який становить 828 124, 29 грн.

Фото без опису

Фото без опису