Відбулось засідання комісії щодо розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

  • 757

Засідання комісії щодо розгляду заяв про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, а також членів їх сімей за рахунок коштів субвенції з державного бюджету відбулось 3 травня. Очолив роботу комісії сільський голова Габріел Мкртчян.

На порядку денному розгляд подання відділу з питань соціального захисту населення щодо проведення перерахунку призначеної грошової компенсації, у зв’язку зі зміною показників опосередкованої вартості спорудження житла особам з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав. Зокрема, на комісії йшла мова про здійснення перерахунку опосередкованої вартості придбання житла для жителя села Швайківка.

Заступниця сільського голови Олена Лещенко ознайомила присутніх з наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 17 лютого 2022 року № 53 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України». Згідно зазначеного наказу показник опосередкованої вартості житла по Житомирській області (розрахований станом на 01 січня 2022) становить 14067, 0 грн за 1 кв. м.

Комісія повторно вивчила перелік документів, поданих громадянином. Відповідно до нової опосередкованої вартості загальної площі житла та формули розрахунку члени комісії затвердили  новий розмір компенсації, який становить 828 124, 29 грн.