Перший рік діяльності Швайківського Центру первинної медико-санітарної допомоги: суттєві кроки та зміни, плани і перспективи

  • 937

Фото без опису

Покроково та виважено продовжує розвиватися  первинна ланка медицини у Швайківській громаді. Життя і здоров'я людей – найбільша цінність, а надання кваліфікованої медичної допомоги – пріоритет для голови Швайківської територіальної громади Габріела Мкртчяна.

Протягом року торує свій шлях комунальне некомерційне підприємство «Швайківський Центр первинної медико-санітарної допомоги», працюючи для людей та збереження їх здоров'я, акумулюючи зусилля з надання якісних  медичних послуг населенню громади. Очолює підприємство лікар-терапевт Олег Ковшиков. Офіційно КНП «Швайківський Центр ПМСД» було зареєстровано 3 червня 2021 року.

Фото без опису

«Розвиток первинної ланки медицини, забезпечення рівного і справедливого доступу жителів громади до якісних медичних послуг – наші першочергові завдання. Здоров'я жителів громади – пріоритет. Тож розвивати медицину у кожному населеному пункті – наш обов’язок», - наголошує голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Нині у Центрі первинної медико-санітарної допомоги громади працює три лікарі: сімейний лікар Тетяна Складанчук, лікар-педіатр Галина Ковшикова та лікар-терапевт Олег Ковшиков. 2612 пацієнтів довірили досвідченим фахівцям широкого профілю Швайківського ЦПМСД своє здоров'я, що відображено у кількості підписаних декларацій.

Фото без опису

Фото без опису

«Подальший розвиток первинної ланки медицини, її профілактична спрямованість, збереження та зміцнення здоров'я наших пацієнтів, попередження захворювань, збільшення тривалості життя, активне заохочення населення до здорового способу життя – головні серед напрямків нашої діяльності. Ми працюємо для людей. Для нас найголовніше – аби наші пацієнти, жителі громади, отримували якісні медичні послуги та були задоволені нашою роботою», зазначає директор КНП «Швайківський Центр ПМСД» Олег Ковшиков.

Лікарі ЦПМСД надають медичні послуги дорослому і дитячому населенню громади, проводять профілактичні огляди та вакцинацію. За потреби виписують направлення на консультації до вузьких спеціалістів, на госпіталізацію чи проводять лікування в умовах денного стаціонару безпосередньо у приміщеннях фельдшерсько-акушерських пунктів на території громади. В кожному селі громади є ФАПи, на яких працюють висококваліфіковані фельдшери та медичні сестри. Вони користуються повагою і шаною жителів, тож у закладах завжди є пацієнти, які звертаються сюди за консультацією та допомогою. 

Фото без опису

Зміцнення матеріально-технічної бази фельдшерсько-акушерських пунктів – важливе завдання влади і керівництва ЦПМСД. Нині за благодійні кошти здійснюється ремонт ФАПу села Райки. У приміщенні відремонтували  стіни, підлогу і стелю, замінили електропроводку, заземлення та блискавкозахист. Усередині  будівлі  розташовано сучасний санвузол. Ремонтні роботи – на  стадії завершення, проте вже й нині зрозуміло, що такий ФАП – суттєвий крок вперед на шляху реформування та осучаснення медицини в громаді.

Фото без опису

У планах голови Швайківської ТГ Габріела Мкртчяна – проведення ремонтних робіт в усіх фельдшерських пунктах громади. Повномаштабне вторгнення російської федерації стало на заваді для реалізації амбітних задумів. Але керівництво громади шукає шляхи для досягнення зазначених цілей. На черзі – здійснення ремонту ФАПу села Швайківка.

«Крок за кроком ми працюємо над поліпшенням якості надання медичних послуг. Наші люди варті того, щоб отримувати медичну допомогу у комфортних умовах. Ремонт усіх ФАПів для сільської ради був першочерговим завданням на 2022 рік. На жаль, повномасштабна війна завадила втілити бажане, але ми не запиняємося. Вірю, що Україна переможе, настане мир. І в той час, коли наші захисники борються з ворогом на фронті, ми маємо активно та з максимальною віддачою працювати на місцях. Думаю, що коли наші хлопці повернуться додому, їм буде приємно бачити ті зміни та оновлення, які відбулись у рідних селах. Тож працюємо заради них та кожного жителя громади», – наголошує Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Медицина Швайківської ТГ стає ближчою для людей. Керівництво громади підтримує галузь на шляху вдосконалення та розвитку. Збереження  та зміцнення здоров’я кожного мешканця – домінуюче завдання роботи колективу ЦПМСД.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису