Звіт директора Мирославського ліцею Галини Нагуш: про підсумки роботи, досягнення, пріоритети та погляди в майбутнє

  • 713

Фото без опису

Про роботу за 2021-2022 навчальний рік, підсумки навчання, місію закладу та досягнення учнів прозвітувала перед педагогічних колективом та громадськістю директор Мирославського ліцею ім. О.І.Онишка Галина Нагуш. Послухати звіт керівника закладу завітали голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко, староста Мирославського старостинського округу Ірина Мельничук.

Після 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення російської федерації, життя кожного з нас розділилось на «до» та «після». Війна змінила наші акценти й пріоритети та утвердила в думці, що з кожним днем потрібно ставати кращими, формувати розумну та освічену націю. Усвідомлюють це і педагоги  Мирославського ліцею.  

 «Наше завдання – створити  умови для різнобічного розвитку, виховання та соціалізації особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, яка готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадської активності – з такою метою ми розпочали 2021-2022 навчальний рік та продовжуємо рухатись у даному напрямку», - наголосила директор закладу Галина Нагуш.

Прагнення до досконалості та підвищення якості надання освітніх послуг постійно спонукає педагогів до навчання та розвитку. Щоб зрозуміти сучасних дітей, а головне навчати їх, потрібно завжди рухатися вперед, впроваджуючи освітні інновації. Значним досягненням у роботі педагогів закладу освіти є їх участь у постійно діючій виставці перспективного педагогічного досвіду «Сучасна освіта Житомирщини-2022». Також педагоги друкують матеріали у фахових виданнях на освітніх порталах «На урок», «Всеосвіта».

На жаль, карантинні обмеження та введення воєнного стану позбавило здобувачів освіти можливості навчатися у стінах ліцею, сповна спілкуватись та комунікувати між собою. Вчителі ліцею успішно застосовують засоби дистанційного навчання, що дало можливість виконати всі програми в повному обсязі.

Протягом багатьох років Мирославський ліцей тримає високу планку у наданні освітніх послуг, про що свідчать досягнення учнів та педагогів.  Учні закладу брали участь у міжшкільних предметних олімпіадах, де 32 учасники здобули: 5 дипломів – І ступеня, що становить 50% серед освітніх закладів громади; 19 дипломів – ІІ ступеня  (56%) та 8 дипломів – ІІІ ступеня (47% серед освітніх закладів громади). Всього у закладах громади був 61 диплом, учні Мирославського ліцею отримали 32 з них.

Гідно показали себе ліцеїсти, як учасники ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика та ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка, здобувши 3 дипломи - І ступеня, 3 дипломи - ІІ ступеня, 8 дипломів - ІІІ ступеня.

За підсумками 2021-2022 року десять учнів ліцею отримали похвальні листи за високі досягнення у навчанні.

Голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, депутатський корпус приділяють значну увагу зміцненню матеріально-технічної бази закладу. Серед важливого – встановлено систему блискавкозахисту на будівлі ліцею, замінено глибинний насос та труби від шкільної свердловини до приміщення, проведено заливку бетонною сумішшю приміщень майстерні, закуплено нову електроплиту, посуд, обладнання для харчоблоку. Встановлено нову систему вентиляції на харчоблоці, додаткову точку інтернет-мережі. Активно співпрацює заклад з благодійниками.

«Сподіваюсь, що ближчим часом нам вдасться завершити будівництво сучасного і багатофункціонального спортивного майданчику. Майданчик сприятиме задоволенню різноманітних рухових потреб учнів закладу та жителів громади», - наголосив Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Важливу увагу у закладі приділяють співпраці з батьками. Робота спрямована на створення єдиного колективу батьків, учнів та вчителів. Приємно, що батьки стають активними учасниками навчально-вихованого процесу. Допомагають педагогам та учням у реалізації соціально-значущих проєктів.

Загалом роботу директора Мирославського ліцею ім. О.І.Онишка Галини Нагуш голова Швайківської громади оцінив на високому рівні. Габріел Мкртчян подякував колективу та керівнику ліцею за роботу.

«Дякую керівнику закладу та колективу за колосальну роботу. Спасибі за розуміння, витримку, терпіння та чуйність. Навчати дітей – важлива місія і її чудово виконуєте. Бажаю впевнено рухатись вперед, розвиватись та підкорювати нові вершини», - наголосив Габріел Мкртчян.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко подякувала директору Мирославського ліцею Галині Нагуш та колективу закладу за роботу. «Висловлюю вам вдячність за сумлінну працю. Бажаю усім міцного здоров'я,творчих здобутків та перемог, мирного неба та злагоди», - побажала Жанна Карпенко.

 Сьогодні перед освітою стоїть багато завдань та викликів. Досвід педагогів Мирославського ліцею сприятиме  їх успішній реалізації та втіленню.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису