Про рік діяльності Швайківського ліцею прозвітувала директор закладу Ірина Білан

  • 671

Фото без опису

Чим жив Швайківський ліцей у 2021-2022 навчальному році? Які успіхи та досягнення мають учні закладу? Яким цей рік видався для педагогічного колективу, здобувачів освіти та батьків? Змістовно та доступно, натхненно та ґрунтовно прозвітувала про діяльність директор Швайківського ліцею Ірина Білан, зупинившись детально на принципах та пріоритетах розвитку закладу.

Діяльність Швайківського ліцею спрямована на всебічний розвиток людини, як особистості, її  талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству.

«Наше завдання – виховати творчий, інтелектуальний  та культурний потенціал країни. Підвищувати освітній рівень громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору», - наголосила Ірина Білан.

За словами директорки, адміністрація приділяє значну увагу здібним і талановитим дітям, залучаючи їх до участі в олімпіадах, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт Житомирського відділення МАН України. Переможці І етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін беруть участь у ІІ етапі. Отож за  підсумками ІІ етапу 7 учнів здобули 17 призових місць: І місце – з 2 предметів, ІІ місце – з 8 предметів, ІІІ місце – з 7 предметів.

Учні брали участь  у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Житомирського територіального відділення МАН України. Приємно  відзначити у даному напрямку Вікторію Гладишевську, яка підготувала гідну роботу  з медицини.

В закладі діє система заохочення обдарованих дітей та педагогічних працівників, які з ними працюють, проводиться популяризація досягнень учнів та досвіду вчителів.

«Педагогічні працівники застосовують освітні технології, спрямовані на формування ключових компетентностей і наскрізних умінь здобувачів освіти. Прикладами форм роботи, які допомагають застосовувати компетентнісний підхід, є включення учнів у дослідницьку та проектну діяльність, постановка та розв’язання проблемних завдань, диспути, розв’язання ситуативних завдань, мультимедійне навчання, комп’ютерне моделювання, прогнозування», - наголосила Ірина Білан.

Зміцнення та модернізація матеріально-технічної бази закладу – важливе завдання, над яким працює голова Швайківської громади Габріел Мкртчян та його команда. Протягом 2021-2022 років для Швайківського ліцею було придбано комп'ютерне обладнання та телевізор, меблі та наочно-дидактичне обладнання для  першого класу, оновлено кухонне обладнання. Щодо харчоблоку, то можна зупинитись більш детально, адже роботи тут були проведені суттєві. Зокрема, придбано додаткову промислову електроплиту, трьохсекційну мийну ванну, стіл з полицею та бортом з нержавіючої сталі. Харчоблок було доукомплектовано холодильником та електром'ясорубкою. Важливим стало відновлення роботи санвузла на харчоблоці. Також було розпочато роботи із заміни системи вентиляції, які будуть завершені незабаром.

Важливим аспектом діяльності закладу є робота з батьками. Залучати батьків до педагогічного процесу – відповідальне та нелегке завдання. У Швайківському ліцеї ця співпраця розвинена на високому рівні.

Керівник закладу освіти Ірина Білан намагається забезпечувати максимально зручне для всіх учасників освітнього процесу середовище, яке відповідає основним принципам інклюзивної освіти, рівності та поваги до прав людини.

Педагоги Швайківського ліцею переконані, що під час війни критично важливо залишатися стійкими та мати можливість підтримувати дітей. Саме тому на базі закладу розпочав роботу «Клуб стійкості» на чолі  із заступником з виховної роботи Катериною Куцак та за участі  практичного психолога Тетяни Дух та соціального педагога Ірини Лисюк. В основу роботи  клубу покладені так звані «ресурсні зустрічі», призначені підтримувати здобувачів освіти в умовах воєнного стану, допомагати впоратися з тривожністю, невпевненістю, формувати довіру між дітьми, а також долати страхи у різних ігрових формах.

Голова Швайківської громади Габріел Мкртчян подякував Ірині Білан за роботу та зауважив, що на керівника Швайківського ліцею мають рівнятися інші. «Завжди приємно бувати у вашому закладі. Колективу пощастило мати такого керівника. Ви можете завжди розраховувати на нашу підтримку та бути впевненими, що Швайківський ліцей ставатиме кращим», - наголосив Габріел Мкртчян. Подякувала за роботу колективу начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко.

Виховання високоінтелектуальної, духовно багатої та толерантної еліти – таке важливе завдання ставлять перед собою педагоги Швайківського ліцею. Впевнено та послідовно, креативно та інноваційно заклад торує свій шлях, навчаючи та  розвиваючи майбутнє української держави – наших дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису