Директор Райківської гімназії Світлана Чумак: «Змінюємось, розвиваємось, досягаємо!»

  • 828

Фото без опису

Затишком та комфортом, гармонією та дружньою атмосферою, сприятливою для набуття знань, формування вмінь та компетентностей – саме такою зустрічає Райківська гімназія своїх учнів. Заклад навчає, виховує та розкриває творчий потенціал здобувачів освіти.

Чим жила гімназія  у 2021-2022 начальному році? Які успіхи має? Які виклики та завдання ставлять перед собою педагоги? Змістовно та ґрунтовно про роботу закладу  розповіла директор Світлана Чумак, запросивши на зустріч голову громади Габріела Мкртчяна, начальника відділу освіти, молоді та спорту Жанну Карпенко, старосту села Наталію Войнівську, педагогічний та батьківський колективи.

Який заклад освіти потрібен дитині в сільській місцевості, де поряд немає позашкільних центрів розвитку? Як допомогти їй пристосуватись до освітнього життя, почуватися спокійно і впевнено? Як зберегти її емоційне благополуччя, необхідне для повноцінного розвитку і здоров’я? Ці питання-виклики поставили перед собою педагоги закладу та наповнили їх змістом, конкетними діями та кроками.

Гордість закладу – його талановиті учні. «Велика увага приділяється роботі з обдарованими дітьми. Протягом навчального року постійно поповнювався шкільний інформаційний банк данних "Обдарованість". Учні залучаються до участі в різноманітних конкурсах, олімпіадах і мають значні досягнення у даному напрямку», - розповіла Світлана Чумак. Варто відзначити Аріну Дем'янюк, Даніла Дем'янюка, Владислава Сапонюка, Софію Сапонюк, Олексія Орлюка, Артема Шпірука, Дарю Кравчук.

Фото без опису

«З метою навчання і розвитку здібностей обдарованих дітей протягом навчального року в школі працював шаховий гурток під керівництвом вчителя фізкультури Максима Беззубця. Робота гуртка була організована згідно графіка, двічі в тиждень», - зазначила директор гімназії Світлана Чумак.

Гімназія змінюється, розвивається, стає сучаснішою. Зміцнення матеріально-технічної бази відбувається  як за бюджетні кошти, так і завдяки спонсорській підтримці. «Ми намагаємось, щоб будівля та приміщення гімназії були привабливими та затишними. Важливо створити умови для отримання гідної освіти та виховання наших дітей», - наголосила Світла Чумак. Так, протягом 2021-2022 навчального року для потреб закладу було придбано дидактичні матеріали для початкової школи; сім комплектів парт та стільців (початкова школа); ноутбук та принтер (початкова школа); дошку-фліпчарт. Було переоснащено та оновлено системні блоків до 5 комп'ютерів; створено два комп’ютеризованих робочих місця в комп’ютерному класі. Придбано  санітарно-гігієнічні засоби та засоби для дезінфекці, новий посуд для шкільної їдальні, 20 LED-лампочок; будівельні матеріали для капітального ремонту підлоги в 7 класі; будівельні матеріали для поточного ремонту в гімназії. Гімназія збагатись новим сучасним телевізором. Долучаються до поліпшення матеріально-технічної бази закладу батьки. Не пасуть задніх меценати в особі керівника сільськогосподарського підприємства та депутата сільської ради Артема Мкртчяна, підприємниці Олесі Залевської, заступника начальника Райківської виправної колонії № 73 Дмитра Огородника.

Спільними зусиллями в гімназії створюється освітній простір, який стимулює високу якість навчання і розвиток потенційних можливостей учнів.  

Фото без опису

«За рік роботи Світлани Борисівни на посаді директора закладу в гімназії відбулися суттєві зміни та оновлення. Впевнений, що з таким керівником гімназія  ставатиме кращою та сучаснішою», - побажав голова Швайківської громади Габріел Мкртчян. Керівництво громади обіцяє надалі підтримувати заклад та створювати комфортний простір для навчання дітей.

За непросту роботу педагогічному колективу на чолі з директором Світланою Чумак подякувала начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко. «У гімназії працює команда професіоналів, які люблять свою роботу, обожнюють дітей та формують розумне покоління українців», - зауважила Жанна Карпенко.

Змінюватись, розвивати та досягати – такі завдання ставлять перед собою педагоги Райківської гімназії на новий, 2022-2023 навчальний рік. У закладі розуміють: для того, щоб навчати сучасних дітей, бути для них авторитетом та йти в ногу з часом, потрібно діяти. «Змінюймось! Інакше перестанемо існувати», - наголосила під час звіту Світлана Чумак. Розуміють педагоги гімназії ще одну незаперечну істину: інновації не єдине, що має нині рухати освіту. Не варто забувати про хороше, вічне та бути хорошим другом для дітей. А цього у педагогів Райківської гімназії не відбереш. Дружня та доброзичлива атмосфера, що панує в закладі, робить гімназію другим домом для малечі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису