День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

  • 527

Фото без опису

22 червня ми вшановуємо пам'ять тих, чиє життя було покалічено та зруйновано у роки Другої світової війни. Саме цього дня 1941 року український народ потрапив в горнило нацистсько-радянської війни.

У Швайківській громаді пам’ятають тих, хто ціною сласного життя виборов перемогу. Вшановують світлу пам'ять тих, чиє життя покалічила та зруйнувала та страшна війна. З нагоди Дня скорботи в старостинських округах громади було покладено квіти до пам’ятників та меморіалів.

Безкомпромісний та кривавий характер носили бойові дії, що точились на нашій території. Україна найбільше потерпіла як від нацистської агресії, так і від комуністичного режиму. Загалом протистояння між Німеччиною та СРСР на території України не припинялося впродовж 40 місяців, а на 35 з них припадають активні бойові дії.

За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

На жаль, уроки історії  до снаги  зрозуміти не кожному, а загарбники як ними були, так і залишаються. Сьогодні українцям зі зброєю в руках доводиться захищати рідну землю від російської федерації. Гинуть наші воїни, знову руйнуються міста та села. Але віра в перемогу, як ніколи сильна, а українці - єдині та незламні…

Фото без опису

Фото без опису