Виконуюча обов’язки директора Слободищенської гімназії Катерина Воскобойнік прозвітувала про роботу

  • 688

Фото без опису

2021-2022 навчальний рік видався непростим для усіх закладів освіти. Карантинні обмеженні, спричинені коронавірусною інфекцією, повномасштабне вторгнення російської федерації навчили нас жити в інших реаліях, а педагогів - шукати нові шляхи та інноваційні підходи у викладанні. Працюють над цим у Слободищенській гімназії. Про навчальний процес, господарську діяльність, перспективи розвитку закладу розповіла на зустрічі з батьками та педагогічним колективом виконуюча обов’язки директора Катерина Воскобойнік.

В умовах сучасних змін цілі освіти набувають нового трактування, а кожен заклад має право йти власним шляхом, самостійно вирішувати й обирати напрямки свого розвитку, необхідні для успішного становлення особистості, розвитку потенціалу та здібностей здобувачів освіти. «Протягом навчального року колектив педагогів та працівників гімназії створював сучасний освітній простір, діяльне середовище, орієнтувався на компетентнісну школу, продовжував роботу над поширенням реформ, запроваджував нові механізми професійного зростання вчителів», - наголосила в.о. директора Слободищенської гімназії Катерина Воскобойнік.

Директор гімназії переконана, що успішне управління закладом залежить від активної та творчої участі педагогів, ефективної взаємодії та роботі у команді, реалізації принципів дитиноцентризму та педагогіки партнерства. Катерина Воскобойнік подякувала керівництву громади, на чолі з головою Габріелом Мкртчяном, за підтримку закладу та зміцнення його матеріально-технічної бази.

Показовими для гімназії  є успіхи її вихованців. Заклад пишається ученицею четвертого класу Веронікою Ганоль, яка здобула друге місце в обласному етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика. Взяти участь у Всеукраїнському етапі талановита гімназистка не змогла: на заваді стала повномасштабна війна.

Слободищенська гімназія впевнено рухається на шляху інновацій. Заклад здобув  перемогу в конкурсі «Активні громади», що реалізується за підтримки Британської Ради. Гімназія  отримала грантові кошти на реалізацію екопроекта «Вирости рослини для свого села». Участь в проектів допомогла об'єднати молодь навколо екологічних проблем села.  

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко подякувала колективу гімназії за роботу та побажала впевнених успіхів і перемог. Позитивно роботу педагогічного колективу та виконуючої обов’язки директора оцінили батьки, які подякували за створення комфортних умов та якісні знання їхніх дітей.