Кіносеанси під відкритим небом: у Швайківській громаді започаткували гарну традицію

  • 939

Фото без опису

Особлива атмосфера панувала ввечері 20 липня на танцювальному  майданчику, що в селі Мирославка. Тут відбувся кіносеанс під відкритим небом. А першими глядачами та учасниками дійства стали наймолодші жителі села Мирославка, дружню компанію яким склади однолітки з Демчина та Райок. Загалом на літньому майданчику зібрались близько сотні маленьких жителів громади.

Війна змінила життя українців та позбавила наших дітей мирного дитинства. Постійні тривоги, хвилювання, сумні новини, втрати  зробили малечу значно дорослішою.

«Ми навчаємося жити відповідно до тих реалій, які диктує нам час. Але діти мають довше залишатися дітьми. Тож зусилля працівників закладів освіти, культури мають бути спрямовані на те, щоб допомогти дітям, відволікти їх від тривожних думок, організувати активне та змістовне дозвілля. Кінотеатр під відкритим небом – новий та цікавий проект, який, на мою думку,  позитивно сприймуть та підтримають наші жителі», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Проект кіносеансів під відкритим небом стартував  за ініціативи сільського голови Габріела Мкртчяна, начальника відділу освіти, молоді та спорту Жанни Карпенко і завідуючої  служби у справах дітей Аліни Рогулько. Організувати перший показ вдалося за сприяння старости Мирославського старостинського округу Ірини Мельничук, директора Будинку культури села Наталії Кавілін та художнього керівника Світлани Марченко. Долучилась до заходу директор Мирославського ліцею Галина Нагуш.

Яка ж зустріч без солодощів? Про смаколики для дітей потурбувався депутат Швайківської сільської ради Артем Мкртчян, який підтримав проведення заходу.

Із захопленням та захватом малеча переглянула знайомі багатьом з дитинства мультфільми про Капітошку та Петрика П'яточкіна. Окрім перегляду мультфільмів, власне кажучи заради чого і зібрались, діти стали учасниками цікавої вікторини, взяли участь у руханці та іграх. Вечір виявився цікавим, різноманітним та захоплюючим.

 Перший кіносеанс зібрав чимало глядачів. Ініціатива жителям громади сподобалась, тож проведення кіносеансів стане традиційним. Наступним стане родинний перегляд. Тож якщо маєте побажання щодо кінофільмів, які можна запропонувати на загал, пишіть у коментарях під даним дописом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису