Голова Швайківської громади Габріел Мкртчян взяв участь у форумі громад Житомирської області

  • 729

Фото без опису

Функціонуванню місцевого самоврядування в період воєнного стану та післявоєнної відбудови був присвячений форум громад Житомирської області, що проходив 21 липня у Брусилові. Участь у форумі взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Кіамо Кууск, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, народні депутати України Олена Шуляк, Арсеній Пушкаренко, Віталій Безгін. Долучився до форуму голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Спільно представники місцевого самоврядування обговорили ряд важливих питань. Говорили про перспективи розвитку в умовах воєнного стану, використання бюджетних коштів,  наповнення місцевих бюджетів, відбудову України та підготовку до нового опалювального сезону.

Кожна з громад змогла швидко адаптуватись до нових умов, оперативно вирішувати завдання в галузі безпеки, гуманітарні питання. Швайківська громада, як і інші територіальні громади, надала прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Жителі громади продовжують допомагати Збройним Силам, збираючи гуманітарні вантажі та інші необхідні речі. Війна зуміла об'єднати та згуртувати українців, протистояти ворогу на усіх фронтах.

«Такі зустрічі, обмін думками та досвідом важливі для кожного з нас. Ми живемо зараз у складний час і маємо з гідністю пройти через усі випробування, які нині стоять перед нами», - наголосив Габріел Мкртчян.

Разом з іншими головами територіальних громад Габріел Мкртчян долучився до створення у Брусилові Саду захисників і захисниць України. У майбутньому саду гордо красуватимуться дерева, що символізують кожну громаду Житомирщини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису