Свято футболу у Райках: дружня зустріч, яскрава гра, незабутні емоції

  • 1112

Дорослі проти дітей, новачки проти професіоналів – на футбольному полі у селі Райки 27 липня було гамірно та захоплююче. У громаду завітали вихованці й тренер спортивного клубу «Бердичів» Геннадій Радзимінський. Гості  із задоволенням прийняли запрошення голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна і начальника відділу освіти, молоді та спорту Жанни Карпенко.

Футбол – гра, що об’єднує мільйони людей у всьому світі. Ним захоплюються, грають, живуть... Саме від роботи тренера, його вміння налагодити контакт з вихованцями залежить рівень підготовки юних спортсменів та успіх команди загалом. У Райки Геннадій Радзимінський разом вихованцями завітав, щоб провести показове тренування  з маленькими та юними жителями громади та зіграти товариські матчі, які подарували і гравцям, і глядачам незабутні емоції.

«Футбол у сільській місцевості має хороші перспективи для розвитку. В селах чудові діти, фізично міцні, загартовані, дисципліновані. Важливо,   щоб у них було бажання, мотивація займатися спортом. Але для цього потрібно  створити необхідні умови. Село або громада повинні мати тренера. На це потрібні кошти. Але якщо буде тренер, спортивний  майданчик та спортзал, то розвиток футболу у громаді вийде на новий рівень та збиратиме більшу охочих навчатися гравців і глядавчів», - наголосив Геннадій Радзимінський.

Розвиток спорту, зокрема, і футболу у Швайківській громаді дійсно має усі шанси вийти на новий рівень, адже  у Мирославці завершується будівництво сучасного та багатофункціонального спортивного майданчику.

«Незабаром наші діти зможуть грати у футбол на полі зі штучним покриттям. Фізичний розвиток підростаючого покоління  важливий для нас. Популяризація здорового способу життя потребує створення належних умов, які незабаром отримають діти та молодь громади.. Новий спортивний майданчик відкриє перед нами багато можливостей. Хочу запевнити: у громаді буде тренер та розвиватимуться різні види спорту, аби кожен міг обрати те, що йому до душі», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян. Він подякував Геннадію Радзимінському та його вихованцям за візит у Швайківську громаду.

Запроваджувати нові традиції та втілювати у життя цікаві ініціативи – цього у начальника відділу освіти, молоді та спорту Жанни Карпенко не відбереш. Не сидіти на місці, рухатися вперед та вдосконалюватись - до цього педагог спонукає і здобувачів освіти, і колег. І це непросто слова, а конкретні дії. Не щодня гравцями на футбольному полі  бувають Жанна Карпенко, директор Райківської гімназії Світлана Чумак, завідуюча службою у справах дітей Аліна Рогулько, які разом з дітьми подарували глядачам яскраву гру та незабутні емоції. А далі обов’язково буде…