День Української Державності: патріотичний захід у Райках

  • 654

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня, Україна вперше відзначила нове державне свято – День Української Державності. З нагоди свята у клубі села Райки відбулись урочистості. Попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, учасники заходу вкотре наголосили: українців не зламати, а Україна була, є та буде.

Урочистості пройшли з обмеженнями та дотриманням заходів безпеки. До присутніх звернувся голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, секретар сільської ради Ольга Гусар, старости старостинських округів.

День Української Державності – свято, що утверджує зв'язок українців, єдність поколінь. Символічно, що ми відзначаємо цей день  у День Хрещення Київської Русі, що відбулось понад тисячу років тому, у 988 році. Ще тоді Київська Русь зробила необхідний крок для розвитку країни та зміцнення її зв’язків з іншими європейськими держави. Прийняття християнства стало цивілізаційним вибором України.

«На жаль, ми відзначаємо День державності у час повномасштабної війни, демонструючи всьому світу українську незламність, характер, волю та дух. Ми обов’язково вистоїмо, переможемо і зможемо збудувати сильну, мужню та незалежну державу», - наголосив голова громади Габріел Мкртчян.

З вітальними словами звернулись до присутніх секретар сіслької ради Ольга Гусар, старости Ірина Мельничук, Наталія Войнівська, Ольга Ясінська. Проникливими видались виступи працівників культури громади та учнів Райківської гімназії.

Україна захищає демократичні європейські цінності. «Ми не прагнемо чужого, а захищаємо та оберігаємо своє» – наголосили учасники заходу. За нами правда та наші Збройні Сили. Ми вдячні кожному воїну, який нині боронить державу та бережемо світлу пам'ять про загиблих захисників України. Українці – нація, яку не здолати і сьогодні ми, як ніколи, єдині, стійкі та згуртовані. Українській державності  понад тисяча років – пам'ятаймо про це…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису