Габріел Мкртчян: «Безпека дітей – наш пріоритет при підготовці закладів освіти до 2022-2023 навчального року»

  • 660

Фото без опису

Питанням підготовки до нового навчального року була присвячена нарада, що відбулась за участі голови громади Габріела Мкртчяна, його заступниці Олени Лещенко, начальниці відділу освіти, молоді та спорту Жанни Карпенко та директорів закладів освіти.

Офлайн чи онлайн – як розпочнуть 2022-2023 навчальний рік здобувачі закладів освіти – питання поки  що лишається відкритим. Проте всі заклади готуються до нового навчального року, триває облаштування захисних споруд.

«Ми готуємось до навчального року у звичних умовах. Ситуація на фронті постійно змінюється. Хочемо вірити, що наші діти підуть до школи. Але наголошую: безпека дітей – наш пріоритет при підготовці до нового навчального року. Сільська рада ніколи не прийме рішення, яке б принесло шкоду дітям. Важливою для нас є думка батьків», - наголосив голова громади Габріел Мкртчян.

Цього року питання підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону потребує особливих зусиль та прийняття складних рішень. Повномасштабна війна змінила нашу дійсність, але зробила більш сконцентрованими, зібраними та відповідальними.

Детально начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна Карпенко зупинилась на питаннях підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону в умовах війни. У даному напрямку заклади освіти керуються інструктивно-методичними матеріалами, розробленими Міністерством освіти і науки України. Важливими аспектами, на які звертають увагу при підготовці до нового навчального року є безпека життєдіяльності, стан пожежної безпеки та електрогосподарства, стан фонду захисних споруд цивільного захисту. Що стосується останнього пункту, то нині він на порядку денному в усіх закладах освіти. Педагогічні та батьківські колективи вживають необхідних заходів, щоб підготувати захисні споруди для прийняття та перебування у них дітей.

Яку форму навчання оберуть у Швайківській громаді, стане відомо наприкінці серпня. Важливо, що позиція буде єдиною для усіх закладів освіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису