Навчальний рік 2022-2023: яким він буде у Швайківській громаді

  • 900

Фото без опису

Першого вересня розпочнеться навчальний рік в умовах війни. У Швайківській громаді його планують розпочати  очно. Принаймні так попередньо вирішили на нараді, що відбулась за участі сільського голови Габріела Мкртчяна, його заступниці Олени Лещенко, начальниці відділу освіти, молоді та спорту Жанни Карпенко  та директорів закладів освіти.

На початку тижня уповноважена комісія здійснила об’їзд ліцеїв, гімназій та садочків. Фахівці, до складу яких увійшли представники ДСНС, Держпродспоживслужби, поліції та сільської ради перевірили стан укриттів, у яких під час повітряної тривоги знаходитимуться діти. Кожне укриття забезпечене  місцями для сидіння, ємностями з питною та технічною водою, засобами пожежогасіння, аптечками, запасом продуктів харчування та шанцевим інструментом. Окрім укриттів, комісія оглянула заклади загалом.

«Життя та здоров'я дітей – передусім. Якщо безпекова ситуація дозволить, діти вийдуть на навчання Першого вересня. Але кожного дня ситуація змінюється, тож планувати щось зараз дуже непросто», - наголосив Габріел Мкртчян.

Варто наголосити, що батьки мають право вирішувати, за якою формою навчатимуться їхні діти. За потреби у закладах буде організоване очне та дистанційне навчання. Що стосується очного, то воно матиме змішану форму: у закладі освіти – основні предмети, дистанційно – додаткові. Тож освітній формат навчання буде гнучким.

Батьки дошкільнят теж отримають можливість відводити дітей до садочків. У закладах дошкільної освіти працюватимуть групи короткотривалого перебування без харчування. На жаль, організувати харчування на даному етапі неможливо.

Зауважимо вкотре, форма організації освітнього процесу залежить від безпекової ситуації  в кожному населеному пункті та визначатиметься рішенням військово-цивільної адміністрації. Форма змінюватиметься впродовж навчального року.

Розпочинати новий навчальний  рік для Швайківської громади доволі непросто. З початку повномасштабного вторгнення на потреби Збройних Сил України сільська рада передала два шкільних автобуси. На відміну від інших громад, Швайківська громада віддала все, що мала, тож тепер перед керівництвом стоїть завдання забезпечити підвіз учнів. Вирішити проблему, зважаючи на брак коштів, непросто, але голова громади та його заступники працюють у даному напрямку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису